Ioana Constantin: USR nu face alianţe, ci doar absoarbe partide mici. Au dat Capitala pe mâna PSD pentru că nu au colaborat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele M10, Ioana Constantin, a declarat că nu vrea ca formaţiunea pe care o conduce să se alăture Uniunii Salvaţi România, deoarece aceasta nu doreşte alianţe, ci vrea doar să absoarbă partide mai mici, explicând că reprezentanţii Uniunii Salvaţi Bucureştiul au dat Capitala „pe mâna PSD pentru că nu au dorit să colaboreze“.

Aflată sâmbătă la Timişoara, Ioana Constantin, liderul M10, a declarat, pentru News.ro, că, în opinia sa, Uniunea Salvaţi România (USR) nu doreşte să facă alianţe, ci doar fuziuni prin absorbţie.

„USR nu doreşte să facă alianţe electorale, ei doresc doar să existe fuziuni, să absoarbă sau alţii să îşi pună candidaţii pe listele lor. Mie mi se pare extrem de greşit, mai ales că esti un partid foarte nou, să vii să omori cumva restul partidelor noi de pe piaţă care au structuri în teritoriu. M10 nu poate niciodată să fuzioneze cu USR pentru că noi avem structuri în teritoriu“, a declarat Ioana Constantin.

Preşedintele M10 a adăugat că cei de la Uniunea Salvaţi Bucureştiul (USB) ”au dat Capitala pe mâna PSD”, pentru că nu au vrut să facă alianţe.

„În Bucureşti au dat Capitala pe mâna PSD pentru că nu au dorit să colaboreze. E exact aceeaşi strategie pe care a folosit-o Nicuşor Dan în Bucureşti: «noi nu facem alianţe, toată lumea să se dea la o parte să mă susţină pe mine, candidatul». Acum vine USR şi spune: «noi nu facem alianţă, toate partidele să vină să se verse la noi». De ce? Cum ai stabilit că tocmai tu eşti centrul mesei? Poate că sunt alţii care ar putea să facă asta. Dar cred că era mult mai în regulă să facem o alianţă mai largă a tuturor formaţiunilor politice no“, a spus Ioana Constantin.

Uniunea Salvaţi Bucureştiul, Uniunea pentru Codlea şi nou-înfiinţata Uniunea Salvaţi România au duminică un congres de fuziune, într-un eveniment organizat cu uşile închise, noua formaţiune urmând să se numească Uniunea Salvaţi România, care va candida şi la alegerile parlamentare.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite