Ioan Vulpescu: „Ion Iliescu nu are niciun cont pe Facebook“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioan Vulpescu atrage atenţia că Ion Iliescu este prezent în spaţiul virtual doar pe blog   FOTO: Facebook
Ioan Vulpescu atrage atenţia că Ion Iliescu este prezent în spaţiul virtual doar pe blog   FOTO: Facebook

Deputatul PSD, Ioan Vulpescu,  dezminte informaţia potrivit căreia Ion Iliescu ar fi prezent în spaţiul virtual pe reţeaua de socializare Facebook.

Reacţia fostului consilier prezidenţial vine în urma apariţiei recente a unor conturi care se folosesc în mod fraudulos de numele şi de personalitatea  lui Ion Iliescu. Ioan Vulpescu a dezvăluit această impostură tot pe Facebook, pe contul personal.

„Conturile de Facebook apărute începând cu 3 martie, care poartă numele Ion Iliescu, nu aparţin domnului preşedinte Ion Iliescu. Ele reprezintă un fals şi o impostură, din păcate tot mai des întâlnite în reţelele de socializare“, precizează Vulpescu.

La prima vedere, contul administrat sub numele Ion Iliescu nu pare să aibă nimic în neregulă, cu atât mai mult cu cât printre prietenii pe care i-a adăugat se numără veterani şi tineri social-democraţi, dar şi alţi politicieni. Între aceştia îi amintim pe senatorul PC Cristiana Anghel  şi pe deputatul PSD Florin Pâslaru.

Printre cei 3.000 de prieteni  virtuali pe care Ion Iliescu şi i-a făcut, în necunoştinţă de cauză, se numără filiale PSD din teritoriu, precum cele din judeţul  Hunedoara, Cluj, Bistriţa, Galaţi, dar şi cele din diaspora. Interesaţi de prezenţa lui Ion Iliescu au fost şi tinerii UNPR ai organizaţiei din Maramureş. Majoritatea  celor care s-au împrietenit pe Facebook cu Ion Iliescu, fără să ştie că acesta nu are de fapt un cont oficial, nu fac parte din sfera politicului.  Vezi aici contul contestat de pe Facebook.

Un profil virtual, semnat fraudulos Ion Iliescu şi care a primit deocamdată puţin peste 400 de „like-uri“ poate fi accesat aici.

O altă pagină falsă, mai veche, administrată în numele lui Ion Iliescu, dar fără permisiunea acestuia şi fără a fi recunoscută în mod oficial, conţine felicitări pentru fostul preşedinte al României, cu ocazia zilei sale de naştere. De asemenea, pe această pagină, pot fi urmărite şi ipostaze care nu îl onorează pe Ion Iliescu, precum caricaturi sau imagini de arhivă care îl ilustrează pe Iliescu în prezenţa lui Nicolae şi a Elenei Ceauşescu. Sursa falsă poate fi văzută aici.

Ioan Vulpescu subliniază că preşedintele onorific al PSD, Ion Iliescu, poate fi urmărit oficial doar pe blogul său, iar orice altă prezenţă în spaţiul virtual care ar pretinde altceva  „depăşeşte cu mult libertatea de expresie şi bunul-simţ“.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite