Ioan Oltean: Boc nu va mai fi propus ca premier dacă moţiunea trece

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreşedintele PDL, deputatul Ioan Oltean, a declarat astăzi că, în eventualitatea în care moţiunea de cenzură iniţiată de opoziţie trece şi cade Guvernul, Emil Boc nu va mai fi propus premier.

"Dacă va cădea Guvernul Boc va fi numit un nou premier, categoric altul decât Emil Boc, care va constitui o nouă formulă guvernamentală, tot a PDL. Eu îmi exprim convingerea că această moţiune nu trece şi nu pot să cred că Emil Boc va pierde bătălia cu reformarea societăţii româneşti. Dacă va cădea Guvernul Boc, va fi numit un nou premier, categoric altul decât Emil Boc, care va constitui o nouă formulă guvernamentală, tot a PDL", a declarat astăzi, la Bistriţa, Ioan Oltean.

Totuşi, Ioan Oltean precizat că, personal, nu vede altă persoană care să ocupe postul de premier.

"Astăzi, 4 iunie, nu văd alt premier în afară de Emil Boc. Un clujean a sunat la tv şi a spus că abia aşteaptă să cadă Guvernul şi Emil Boc să se întoarcă la Cluj fiindcă, a spus el «Nu-l meritaţi!». Un premier mai cinstit decât Emil Boc nu a fost. Din nefericire, guvernează într-o conjuctură total nefavorabilă, iar România are nevoie de premieri care să fure, să fie primii care fură, iar Boc nu ştie să fure, este un om cinstit, de aceea are mari probleme. Observaţi cât de greu rezistă, dar va rezista fiindcă are în jurul lui oameni serioşi care îl sprijină şi care consimt măsurile care se vor lua. Şi va face ordine peste tot", a spus Oltean.

Vicepreşedintele PDL a mai declarat că, până la finele lunii iunie sau la începutul lunii iulie, va avea loc o remaniere a Guvernului, fără a menţiona la ce miniştri se referă. Vezi aici detalii.

PSD va depune două moţiuni de cenzură pentru că Guvernul va recurge de două ori la procedura angajării răspunderii în Parlament pentru reducerile de pensii şi de salarii.

Guvernul îşi va asuma răspunderea în Parlament asupra legilor privind măsurile de austeritate, luni, începând cu ora 16.00.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite