Invitaţi de marcă la Palatul Cotroceni: preşedintele Comisiei Europene, secretarul pe Energie al SUA şi ministrul german de Externe

Invitaţi de marcă la Palatul Cotroceni: preşedintele Comisiei Europene, secretarul pe Energie al SUA şi ministrul german de Externe

Preşedintele Klaus Iohannis îl va avea invitat şi pe preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude  Juncker. FOTO presidency.ro

Jean Claude-Juncker, preşedintele Comisiei Europene, Rick Perry, secretarul pe Energie al SUA, şi Heiko Maas, ministrul Afacerilor Externe din Germania, vor participa la Summitul celor Trei Mări, găzduit de Bucureşti la iniţiativa preşedintelui Klaus Iohannis.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Exista interesul concret al SUA şi al Germaniei pentru succesul Iniţiativei celor Trei Mari”, sustin surse diplomatice, angajate în organizarea summitului. Spre exemplu, a fost dorinţa expresă a ministrului de Externe german să participe la conferinţa, deşi chiar zilele trecute a fost într-o vizită oficială la Bucureşti. 
 
„Am avut un dialog foarte intens cu Germania în ultima perioadă. În perspectivă, Germania chiar va dori să fie stat-participant la summit, nu doar stat-partener, invitat. Participarea Germaniei a fost încurajată chiar de SUA. Există un interes crescut din partea Germaniei şi a Statelor Unite pentru acest summit”, susţin sursele citate.
 
În comparaţie, la summitul de anul trecut, la Varşovia, n-a participat niciun reprezentat al instituţiilor europene sau al altui stat al Uniunii Europene neimplicat în summit.

La Summitul Iniţiativei celor Trei Mări vor participa şi 12 şefi de stat din Europa Centrală şi de Est, acesta urmând să se desfăşoare în perioada 17-18 septembrie, la Bucureşti. 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: