Intre Corala Patriarhiei si "Mos Craciun" Paunescu

Ziua de ieri a senatorilor, grea intrucat au trudit in plen de dimineata pana seara, a avut si un moment mai placut, adecvat acestei perioade a anului: sosirea colindatorilor. Ca si anul trecut,

Ziua de ieri a senatorilor, grea intrucat au trudit in plen de dimineata pana seara, a avut si un moment mai placut, adecvat acestei perioade a anului: sosirea colindatorilor. Ca si anul trecut, urechile alesilor poporului au fost gadilate de vocile componentilor Coralei Patriarhiei Romane. Nicolae Vacaroiu si senatorii si-au primit oaspetii in holul mare de la intrarea in fostul CC. Uratorii au colindat, pret de vreo jumatate de ora, de pe scara "prezidentiala", incantand asistenta cu "O, ce veste minunata" si "Buna dimineata la Mos Ajun". Presedintele Senatului a simtit nevoia sa ia pozitie. Nicolae Vacaroiu le-a multumit de trei ori colindatorilor si le-a dat asigurari ca Senatul Romaniei face totul pentru "imbunatatirea situatiei poporului". Si, cum de la festivitate nu putea lipsi Mos Craciun, acesta a luat forma poetului-senator Adrian Paunescu. Corala Patriarhiei a fost scoasa in graba din decor. In multimea de senatori si functionari publici si-au facut aparitia fostul ministru de externe comunist Stefan Andrei si omul de litere Nicolae Breban. "Mos Craciun" Paunescu si-a desertat desaga, lansandu-si un nou volum de poezie - "Nemuritor la zidul mortii". Scris cu alb pe fond negru, asa cum ii place poetului. Pe ultima coperta, o poza a sa, facuta in 10 septembrie a.c. la "zidul mortii" al "Gemenilor" newyorkezi. Nicolae Vacaroiu si liderul grupului parlamentar PSD, Ion Solcanu, s-au jucat de-a criticii literari: "Adrian Paunescu surprinde intotdeauna realitatea romaneasca, oricat de dura e ea" (Vacaroiu), "Adrian Paunescu nu e un poet national, e o institutie" (Solcanu). Dupa speech-uri, momentul asteptat de toata lumea. Corala Patriarhiei a fost scoasa din biblioteca, unde se "refugiase" pe timpul lansarii de carte, si s-a dat atacul la covrigei, saratele si pahare cu vin alb.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


Modifică Setările