Trecerea PNL la PPE, amânată până la toamnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Crin Antonescu a anunţat trecerea PNL la PPE
Crin Antonescu a anunţat trecerea PNL la PPE

Aderarea PNL la Partidul Popular European (PPE) se va produce abia în toamnă. Informaţia a fost confirmată pentru România TV de purtătorul de cuvânt al Partidului Popular European (PPE), Kostas Sasmatzoglou.

"PNL a cerut oficial să se aflilieze la PPE, iar această cerere a fost înaintată Adunării Politice a PPE, cea care ia acest gen de decizii. Acum urmează să primim documentele aferente acestei cereri, documente pe care le vom primi în zilele următoare. Procesul a fost demarat, aşa cum am spus, toată lumea a salutat cererea, nu a întrebat nimeni de ce şi cum, toţi au fost pozitivi. Ne aşteptăm ca procesul de afiliere să fie finalizat la următoarea Adunare, care este prevăzută în septembrie", a declarat  purtătorul de cuvânt al Partidului Popular European, Kostas Sasmatzoglou, pentru România TV.

Crin Antonescu anunţa, după alegerile europaralmentare, propunerea ca PNL să părăsească ALDE şi să treacă la PPE. Ulterior, decizia fost votată în cadrul conducerii PNL.

Liberalul Sorin Frunzăverde, cel care a negociat trecerea la PPE, a fost întrebat astăzi care este stadiul aderării PNL la PPE, în condiţiile în care s-a vorbit despre termenul de 2 iunie pentru oficializarea acestui lucru.

"Din ce ştiu, au fost făcute diligenţele birocratice în sensul ăsta şi ieri cei şase reprezentanţi au intrat în grupul PPE al Parlamentului European. Deci, ieri s-a constituit delegaţia României în grupul PPE, care este formată din 15 membri, asta înseamnă şi cei şase membri ai PNL. Practic, de facto, asta consfinţeşte apartenenţa noastră la PPE. Afilierea efectivă se consumă undeva până la începutul lunii iulie (...) A fost o greşeală, s-a confundat 3 iunie cu 3 iulie, asta a fost greşeala. Am văzut şi eu că au fost contradictorii. Să nu-şi facă nimeni probleme, suntem ca şi aderaţi", a declarat Frunzăverde.

În acest context, Frunzăverde a spus că Adină Vălean, soţia lui Crin Antonescu, ar putea deveni vicepreşedinte al PE. "Preşedinţii delegaţiei României sunt Vălean şi Stolojan, ei sunt conducătorii delegaţiei formată din 15 membri, delegaţia României în PPE. Marian Jean este vicepreşedintele grupului PPE, al întregului grup PPE, şi sperăm că Adina Vălean va fi vicepreşedintele Parlamentului European", a mai spus Frunzăverde. 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite