INTERVIU Candidează Viorica Dăncilă la prezidenţiale? Răspunsul tranşant oferit de premier

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viorica Dăncila FOTO Dorin Constanda
Viorica Dăncila FOTO Dorin Constanda

Premierul Viorica Dăncilă a dezvăluit la „Adevărul Live” poziţia sa privind o candidatură la alegerile prezidenţiale din partea PSD, în contextul în care Guvernul tocmai a trecut de moţiunea de cenzură a Opoziţiei unite.

Adevărul: Acest vot din Parlament de astăzi nu vă aduce o responsabilitate în plus şi faţă de colegii de partid? Deci nu credeţi că vă vor cere colegii să candidaţi şi la alegerile prezidenţiale ?
 
Dăncilă:
Categoric, acest vot şi susţinerea colegilor mei îmi aduce o responsabilitate în primul rând faţă de ei. Au trăit acest moment, s-au implicat, au stat în sală mulţi dintre ei. Au fost alături de Guvern şi de primul-ministru şi acest lucru nu pot să-l trec cu vederea. Dar în ceea ce priveşte candidatura mea la prezidenţiale am spus că nu vreau să candidez, dar voi susţine persoana cea mai bine cotată în sondaje. Voi fi alături de candidatul sau candidata pe care o vom avea, în fiecare moment.
 
Adevărul: Deci e o decizie care nu mai poate fi întoarsă ?

Dăncilă: Nu, eu cred că e foarte bine să suţin un candidat şi să nu fie preşedintele partidului cel care candidează.

Adevărul: Dacă Congresul vă cere acest lucru?

Adevărul: Nu cred acest lucru. Noi vom face sondaje cu toţi cei care vor să candideze. De ce să nu le oferim această oportunitate celor care vor să candideze. Eu cred că un preşedinte de partid poate ajuta mult mai mult candidatul. În timp ce candidatul merge în ţară, îşi prezintă programul, se întâlneşte cu oamenii, preşedintele partidului este cel care se ocupă de toată organizarea din spatele întregii organizaţii. Preşedintele partidului este cel care efectiv strânge rândurile în spatele candidatului pentru prezidenţiale astfel încât să avem şanse maxime.

Dacă dvs, din postura de preşedinte, nu intraţi în cursă, nu va fi interpretat ca un semn de slăbiciune?

Adevărul: Nu, nu este un semn de slăbiciune. 

Urmăreşte interviul integral cu premierul: Dăncilă: Nu demisionez din Guvern dacă pierd la Congres. E bine ca preşedintele să fie şi şeful Executivului. Am văzut ce s-a întâmplat, s-a ajuns la al treilea Guvern

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite