Internetul şi erodarea PSD

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Celor care am avut neşansa de a ne trăi o parte din viaţa în Epoca de aur ne este încă proaspătă în minte teama lui Nicolae Ceauşescu faţă de informatizare, de ceea ce ar putea aduce cu sine intrarea în era computerelor.

Cuvânt a cărui utilizare în presă devenise strict interzisă. De aici surpriza cu care a fost primită apariţia în România literară a unui articol semnat de Ion Iliescu, articol în care era vorba despre necesitatea informatizării.

Lui Ceauşescu îi era teamă de faptul că un salt atât de uriaş în tehnologie va aduce cu sine reducerea locurilor de muncă, or  garantarea dreptului la muncă era, în economia retoricii sale, suprema dovadă că România comunistă respecta drepturile omului.

În al doilea rând, acelaşi Nicolae Ceauşescu intuia revoluţia în comunicare, în informare pe care o vor aduce cu sine calculatoarele. Iar liberalizarea informaţiei este, se ştie, un duşman de moarte al regimurilor totalitare.

Se pare că multe dintre aceste temeri au fost moştenite de PSD care în van se tot străfoacă să contrazică pe cei ce văd în partidul creat în 1990 de sus-numitul Iliescu urmaşul în mentalitate şi în fapte al PCR. Ultimele zile ne-au arătat cât de frică le e mai marilor partidului şi membrilor cabinetului Grindeanu de computere, de internet, de reţelele de socializare. Toate jucând un rol de seamă în mobilizarea la demonstraţiile împotriva falsului, minciunii, grosolăniei, mârlăniei unor inşi care interpretează rezultatul votului din 11 decembrie drept garantarea liberului acces la instaurarea nesimţirii, a comportamentului autoritar, la schimonosirea legii şi a Constituţiei în folos propriu. Şi care nu pot înţelege că a le cere socoteală este în specificul democraţiei şi al Statului de drept. Nimic mai edificator pentru această neînţelegere şi pentru mentalitatea majorităţii PSD-ALDE decât părăsirea Parlamentului marţi, în timpul alocuţiunii preşedintelui Iohannis. Felul în care s-au comportat parlamentarii PSD-ALDE mi-a amintit de modul în care s-au derulat faptele când fostul preşedinte Traian Băsescu a citit Raportul de condamnare a comunismului.

Respectivii inşi merg şi mai departe susţinând că cei ce au dat curs mobilizărilor la proteste ar nesocoti rezultatul consultării populare din decembrie. Că i-ar face jocul preşedintelui Iohannis care le instrumentalizează naivitatea pentru a da o lovitură de stat, spre a-şi consolida puterea personală, pentru a instaura prin forţă un guvern al cărui rost ar fi eminamente acela de a-i face jocul. Pregătindu-i astfel realegerea.

Este o realitate că ultimele zile l-au readus în atenţia publică pe preşedinte. La fel de real este şi faptul că dl. Iohannis a ştiut cum să puncteze, cum să valorifice fiecare greşeală a alianţei PSD-ALDE şi a guvernului Grindeanu, cum să joace pe serviciul oponenţilor săi politici.

Or, în loc să îşi evalueze greşelile transformate în oportunităţi de recâştigare a sprijinului public de preşedinte, liderii PSD-ALDE şi goarnele lor mediatice se trezesc vorbind aiurea despre ce şi cum fac, cum sunt cumpăraţi şi cum se execută iohaniştii.

Asta în vreme ce PSD se erodează, iar nemulţumirile în rândul membrilor de partid sunt în creştere. Spun asta, deşi nu cred în scenarita vehiculată de tot felul de indivizi gen Ciuvică, Andon, Chiriac ce se perindă prin focarul de dezinformare numit Antena 3, frate geamăn cu altă monstruozitate mediatică - România tv a banditului  Sebastian Ghiţă.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite