Institutul Ellie Wiesel: Ne îngrijorează persoana publică Marian Munteanu, în măsura în care se confundă sau promovează simbolistica extremismului

Institutul Ellie Wiesel: Ne îngrijorează persoana publică Marian Munteanu, în măsura în care se confundă sau promovează simbolistica extremismului

Marian Munteanu FOTO Mediafax

Institutul "Ellie Wiesel" îşi exprimă îngrijorarea cu privire la candidatura lui Marian Munteanu la Primăria Capitalei.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Ne îngrijorează persoană publică Marian Munteanu, în măsură în care se confundă sau promovează simbolistică extremismului de dreaptă interbelic şi respectiv face declaraţii publice menite să minimalizeze sau să nege o serie de realităţi istorice sau actuale. În acest sens, menţionam declaraţia de ieri 13 aprilie la un post tv, prin care a deformat sensul şi conţinutul Legii 217/2015. Marian Munteanu a afirmat că: Legea 217 este o lege antisemită.Nu prea există antisemitism, mai degrabă xenofobie. Toţi suntem filosemiţi pentru că suntem creştini.", arată Institutului "Ellie Wiesel" într-un răspuns pentru Hotnews.ro. 

 Referitor la legea antilegionara, noul candidat al PNL la Primăria Generală a Bucureştiului a declarat, marţi seară, la Antenă 3 că este o lege care "instigă la antisemitism", precizând apoi că "în România nu există antisemitism, ci doare nişte cazuri izolate". 

Miercuri seara, la Antena 3, Marian Munteanu a subliniat că nu îl va vorbi de rău niciodată pe Petre Ţuţea, care i-a fost profesor. "Domnului Pleşu de ce nu i se cere să se delimiteze de domnul Noica, care chiar a fost legionar?", s-a întrebat el retoric şi a arătat că ''toţi suntem filosemiţi'', legea 217 antilegionară '' instigă la antisemitism'', deşi acesta nu există ca fenomen în România. "Poate or fi câţiva, cazuri marginale...", a arătat el.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: