Iniţiativa „Fără penali în funcţii publice“ a ajuns la 450.000 de semnături. O caravană USR va pleca în judeţele unde n-a fost atins pragul minim de semnături

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campania USR “Fără penali în funcţii publice” a adunat până în prezent 450.000 de semnături, din totalul de 500.000 necesare pentru revizuirea Constituţiei în acest sens, a anunţat preşedintele Uniunii, Dan Barna. Acesta a spus că, în următoarele două săptămâni, o caravană formată din parlamentari USR va pleca prin ţară pentru a aduna semnături din judeţele unde nu s-a atins pragul minim de 20.000 de semnături

“În momentul de faţă suntem la 450.000 de semnături, ceea ce este un lucru extraordinar, şi spun asta pentru că "fără penali" a devenit un adevărat fenomen social. Este proiecat în concerte, este strigat în concerte, este strigat pe stadioane, este strigat la Turul Franţei. Practic, întreaga societate românească a preluat acest mesaj şi acest mesaj este mai mult decât cele două cuvinte "fără penali", este un mesaj pe care România decentă îl transmite clasei politice”, a declarat Dan Barna, la sediul central al USR.

El a anunţat că pragul minim de semnături a fost aproape atins în unele judeţe şi depăşit în altele, urmând că în alte 12 judeţe să ajungă în următoarele două săptămâni.

“În acest moment suntem în nouă judeţe aproape de prag sau l-am depăşit. Pragul în Bucureşti, Constanţa, Sibiu, Braşov, Cluj şi în Timiş. Celelalte judeţe care sunt foarte aproape sunt Arad, Bihor şi Iasi. Mai sunt 12 judeţe unde în această ultimă lună de campanie trebuie să ajungem la pragul de 20.000 de semnături. Aceste 12 judeţe care sunt ţinta caravanei sunt următoarele: Tulcea, Galaţi, Neamţ, Bacău, Suceava, Vaslui, Prahova, Argeş, Dolj, Hunedoara, Alba şi Mureş”, a mai anunţat acesta.

Potrivit lui Barna, caravana va fi formată din două echipe - una se va deplasa pe traseul Tulcea, Galaţi, Bacău, Vaslui, Neamţ, iar cealaltă pe traseul Ploieşti, Piteşti, Craiova, Hundoara, Alba, Mureş şi oraşele de pe Valea Prahovei. Parlamentarii vor sta câte trei zile în fiecare dintre cele 12 judeţe şi vor aduna semnături alături de voluntari.

Obiectivul USR este ca până la finalul anului 2018 să înainteze Parlamentului un proiect de revizuire a Constituţiei prin care să se interzică persoanelor condamnate penal la pedeapsa închisorii să candideze la alegerile locale, parlamentare şi prezidenţiale, dacă au săvârşit infracţiuni în mod intenţionat.

Pentru ca proiectul de lege să ajungă în Parlament sunt necesare cel puţin 500.000 de semnături ale cetăţenilor cu drept de vot din cel puţin jumătate din judeţele tării, iar USR s-a angajat să sprijine acest demers prin intermediul filialelor sale teritoriale.

Duminică, liderul USR, Dan Barna, declara că până în prezent au fost strânse aproximativ 340.000 de semnături din cele 500.000 necesare

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite