Informaţii de culise. Ce s-a discutat în spatele uşilor închise la şedinţa PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos Octav Ganea
FOTO Inquam Photos Octav Ganea

Potrivit surselor din interiorul partidului, Gabriela Firea a fost singura care i-a cerut, concret, demisia lui Liviu Dragnea din fruntea partidului. În rest, Paul Stănescu i-a reproşat lui Dragnea că nu a venit cu un proiect legislativ privind amnistia şi graţierea, în timp ce Adrian Ţuţuianu a prezentat un sondaj de opinie, fără să spună cine l-a făcut, în care PSD era cotat sub 30%.

Comitetul Executiv al PSD a început vineri la ora 12.30, fiind şi la această oră în defăşurare. "Adevărul" vă prezintă cele mai importante momente din şedinaţ PSD: 

  • La începutul întâlnirii, şeful PSD, Liviu Dragnea, le-a cerut colegilor săi să îşi lase telefoanele într-o cutie, afară din sală, pentru a nu exista scurgeri de informaţii în presă.
  • 30 de persoane s-au înscris la începutul şedinţei pentru a lua cuvântul, printre primele care au vorbit numărându-se Viorica Dăncilă, Gabriela Firea, dar şi Lia Olguţa Vasilescu. 
  • Premierul Viorica Dăncilă a declarat că nu îşi va da demisia din fruntea Guvernului, "mergând mai departe cu echipa care a propus-o în funcţie". 
  • Vicepremierul Paul Stănescu i-a reproşat lui Liviu Dragnea că nu a venit până acum cu un proiect legislativ privind amnistia şi graţierea, mai ales că ne aflăm în an Centenar, când statul ar trebui să dea dovadă de clemenţă, susţin surse politice pentru Adevărul. De altfel, Paul Stănescu a cerut şi în scrisoarea anti-Dragnea o lege a amnistiei şi graţierii. Liviu Dragnea a vorbit în CEX doar despre legile Justiţiei.
  • Una dintre cele mai aprinse discuţii din CEx a avut loc între primarul Capitalei, Gabriela Firea şi ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu. Astfel, cea din urmă ar fi prezentat în şedinţă o serie de mesaje schimbate cu primarul Bucureştiului, demonstrând că îl susţine în continuare pe liderul PSD, Liviu Dragnea. Firea s-a plâns că şeful PSD îi blochează proiectele pentru Capitală.
  • Liderul PSD Vrancea, Marian Oprişan, a criticat atitudinea şefilor de organizaţii mai tineri, spunând că "nu crede că aceştia au dreptul să-şi spună părerea şi să îi certe pe cei care au fondat partidul".
  • Adrian Ţuţuianu a prezentat un sondaj de opinie în care PSD este la un scor de sub 30%. 
  • Potrivit unor surse, o nouă întâlnire a liderilor PSD ar putea avea loc săptămâna viitoare, pe lista de discuţii fiind o remaniere guvernamentală.
Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite