Influenţa „centrelor de reflecţie“

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

După cum vedem, lucrurile nu se pot schimba peste noapte în România, doar cu nişte alegeri şi cu încarcerarea unui insignifiant „dictator“, deşeu politic, chiar dacă majoritatea românilor doresc schimbarea. Apropo, şi  justiţia poate să aibă nişte „centre de reflecţie“ undeva, dar care ar trebui să-i dea mână liberă şi legi pe măsură, să înceapă odată schimbarea adevărată cu legarea marilor corupţi ai ţării, în primul rând!

Evenimentele importante, spectaculoase, desfăşurate zilele trecute, au ţinut opinia publică din România cu sufletul la gură, stârnind inclusiv reacţii şi ecouri internaţionale. Evident, alegerile pentru Parlamentul European, din 26 mai, în care au fost implicaţi mai mulţi alegători români decât se preconiza, dar şi rezultatele acestora au stârnit o emoţie puternică atât în ţară cât şi în Diaspora. Rezultatele se ştiu, coaliţia la guvernare a pierdut masiv, mai mult, un partid ALDE, nu a trecut pragul electoral, în timp ce marele câştigător pare să fie PNL, dar mai ales Alianţa 2020 USR-PLUS, care fără structuri administrative locale în teritoriu, fără reprezentare în mediul rural, a reuşit să scoată un scor de peste 22%, învingând partidele favorite în marile oraşe în care acestea au primari aleşi!

Dar cel mai spectaculos eveniment, neaşteptat de marea masă a românilor, s-a petrecut a doua zi după alegeri, când justiţia a avut curajul să-l condamne definitiv pe „dictatorul“ Liviu Dragnea. A fost o zi de neuitat pentru privitorii la televizoare, internauţi şi alţi consumatori de canale media, în premieră, cu marele condamnat dus la penitenciar, cu diversiuni în trafic, cu urmăriri ca în filme, până la penitenciarul vipurilor, Rahova! Premieră televizată în direct, ca şi la „Revoluţia“ Română, dar acum, din fericire, fără morţi şi răniţi. Singura victimă, „Dictatorul“!

Ce mai, emoţia i-a făcut pe mulţi chibiţi să spună că trăiesc Revelionul şi Crăciunul în acelaşi timp şi că a început sfârşitul „Ciumei roşii“, PSD! S-au băut şampanii, s-a  scandat de fericire în faţa Guvernului! Unii clamau că gata, marele partid emanaţie a comunismului s-a dus, că a pierdut definitiv încrederea românilor şi majoritatea în Parlament! Unii i-au pus şi lumânarea, cântându-i prohodul! Marile speranţe de normalitate într-o Românie sufocată de corupţie şi prostie, păreau că se reaprind. Politicienii aparent câştigători ai alegerilor urlau şi dansau fericiţi, savurându-şi victoria de etapă, în războiul celor patru rânduri de alegeri programate în doi ani. Vuvuzelele făceau zgomote asurzitoare, dar vaaai... nu ştiau cât de înşelătoare este victoria!

Eliberaţi de „Dictator“, rămaşi fără marele şef încarcerat, pesediştii de frunte, cu Viorica Vasilica Dăncilă în frunte, dintr-o dată fără lesa stăpânului, acum mai puternică, mai bărbată şi oarecum independentă, au răsuflat uşuraţi şi-au frecat palmele, au strâns rândurile, au ţipat că de acum înainte vor respecta justiţia şi vor pune în practică, neabătut, programul de guvernare! Şi au mai făcut puţină curăţenie în partid, de ochii lumii, îndepărtând unii dintre oamenii de casă ai „Dictatorului!“ Liviu Dragnea a fost un mic dictator doar la el în partid, nu chiar cum şi-ar fi dorit peste o ţară întreagă, pe care nu a reuşit să o subordoneze. Şi mai cred că acum acesta este un deşeu politic aruncat la coş, pe care istoria politică nu îl va reţine deloc în comparaţie cu Vasilica, prima femeie premier în România, care doar pentru acest lucru va fi consemnată în statistica istorică.

Ei bine, când speranţele înfloriseră mai tare, iar vuvuzele se vedeau la cârma ţării, nemuritorul balaur PSD, ajutat de Ponta cu renegaţii lui, alt mare câştigător al alegerilor europarlamentare, cu restul coaliţiei din Parlament le-au dat o mare măciucă în cap, prin voturile majorităţii care a ales noul preşedinte al Camerei Deputaţilor! Majoritate care pune cruce şi unei eventuale moţiuni de cenzură a PNL, USR şi PMP împotriva guvernului Dăncilă!

Asta-i cam ce s-a întâmplat de la alegeri şi până joi dimineaţa. O sumară povestire politică din 2019! Dar eu cred că bătăliile adevărate ale războiului în curs se desfăşoară în „câmpul tactic“, după strategii bine puse la punct în „centre de reflecţie!“ Cu şefi, comandanţi, ordine, resurse imense aruncate în luptă! Păi, ce, în politică este cineva de capul lui, liber şi independent?!!! Acum, „centrele de reflecţie“ sunt principalele puncte de comandă, inclusiv în justiţie, cum recunoştea şi ex ministrul Tudorel Toader, lăudându-se că el nu a pus în practică directivele primite!!! Viteaz se dă după ce a fost scos pe tuşă, marele Tudorel nu recunoaşte că nu a răspuns doar la unele comenzi, în timp ce pe altele le-a executat prompt.

Cine or fi coordonatorii acestor „centre de reflecţie“ nu ştim, nu ni s-a spus, doar putem să încercăm să identificăm zonele de unde aparent vin. Astfel, pentru PSD s-a anunţat formarea unui comitet de sprijin de către fostul premier Adrian Năstase, care în trecut ne spunea că ar fi bine să întărim relaţiile cu Răsăritul, comitet care îl mai are în componenţă şi pe fostul ex comunist Octav Cozmâncă, a început deja să lucreze. Posibil să mai fie şi alţii. Deschiderea largă a porţilor pentru renegaţii pesedişti fruntaşi alungaţi de „Dictatorul“ aflat acum la Rahova, reinstalarea acestora în fruntea partidului, rechemarea „diplomatului“ Mircea Geoană, precum şi a altor foşti, par să fie sugestii venite din „centrul de reflecţie“, că pe Vasilica nu cred că o ducea capul la o astfel de strategie.

Pe de altă parte, cu excepţia premierului Dăncilă, se pare că s-a dat ordin de curăţare a partidului şi statului de deşeurile politice teleormănene şi aduşi în locul lor oameni fideli noii conduceri!

Din altă parte, un „centru de reflecţie“, prin vocea analistului politic, personajul „Kuzmin“ Guşă, a cerut sus şi tare, ca vuvuzeaua principală a PNL, care a convins mulţi alegători să voteze acest partid, Rareş Bogdan, să fie nominalizat la funcţia de prim ministru! Asta, doar în cazul demolării actualului guvern. Nu ştim şi care este poziţia „centrului de reflecţie“ al preşedintelui Klaus Iohannis, dar ştim că acesta a cerut puternic demisia Executivului Dăncilă. Şi mai ştim că Vasilica i-a răspuns ba!

Mai sunt în joc „centrele de reflecţie“ ale Alianţei USR PLUS, dacă-i unul singur sau mai multe: unde, cine, ce, de ce? Deocamdată, USR a anunţat că acum, nu vrea la guvernare!

Iar la unii simpatizanţi ai Uniunii începe să le miroasă frumos Haznaua trei, pe care o frecventează lideri ai partidului, făcând audienţă, dar intrând în rahat şi murdărindu-şi imaginea publică, sub pretextul că trebuie să se adreseze şi electoratului advers. Păi, cum să atragi nişte telespectatori îndoctrinaţi până la moarte, care te înjură tot timpul şi să-i convingi după alegeri?!!! Nu mai bine te duci tu politician în zona electoratului respectiv, vezi ce probleme are, îl cunoşti, te cunoaşte, discuţi cu el, decât să intri singur în hazna! Această frecvenţă impardonabilă a unor lideri importanţi la Haznaua care i-a împroşcat în campania electorală, tocmai acum, când partidul tău e pe val şi are o perspectivă de creştere în viitor, nu le-a căzut bine la alţi simpatizanţi ai USR, cărora li se pare că ceva pute!

În ceea ce priveşte „centrul de reflecţie“ al PLUS-ului lui Cioloş, câştigătorul moral al alegerilor europarlamentare, încă ne dăm seama de unde vine şi ce strategie are, lucrurile sunt încă neclare, confuze!

După cum vedem, lucrurile nu se pot schimba peste noapte în România, doar cu nişte alegeri şi cu încarcerarea unui insignifiant „dictator“, deşeu politic, chiar dacă majoritatea românilor doresc schimbarea. Apropo, şi  justiţia poate să aibă nişte „centre de reflecţie“ undeva, dar care ar trebui să-i dea mână liberă şi legi pe măsură, să înceapă odată schimbarea adevărată cu legarea marilor corupţi ai ţării, în primul rând!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite