Independenţii cer avertisment public pentru Mircea Geoană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Geoană, preşedintele Senatului
Mircea Geoană, preşedintele Senatului

Senatorii independenţi vor ca Mircea Geoană, preşedintele Senatului, să primească un avertisment public deoarece nu a respectat regulamentul şi nu a acceptat discutarea în plen a cererii formulate de ei de a face parte din comisiile permanente şi de a avea un reprezentant în Comisia de Regulament. 

Frecuşurile din Senat dintre PDL şi independenţi, pe de o parte, şi opoziţie, pe de altă parte, nu s-au încheiat odată cu renunţarea democrat-liberalilor la încercarea de a-l înlătura pe Mircea Geoană din funcţia de preşedinte al camerei superioare a Parlamentului.

Şedinţa de astăzi a Senatului s-a încheiat cu respingerea programului de lucru pe săptămâna viitoare.

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat că va convoca un Birou Permanent luni pentru a putea "corija" votul "nefericit" al arcului majoritar din Senat, care a respins programul de lucru a acestei Camere pentru săptămâna viitoare.

"Săptămâna viitoare voi propune un Birou Permanent care să corijeze acest vot nefericit dat de arcul majoritar din Senat pentru ca săptămâna viitoare să putem să legiferăm. Voi propune şi o zi suplimentară de plen a Senatului României, pentru a putea într-adevăr să încercăm să recuperăm întârzierea pe care acţiunea neconstituţională şi brutală a PDL ne-a provocat-o", a susţinut Geoană, care a precizat că şedinţa conducerii Senatului ar putea avea loc în ziua de luni, în loc de ziua de marţi.

Geoană spune că săptămâna viitoare va avea loc şedinţa Birourilor reunite pe tema Constituţiei


Mircea Geoană a precizat că a discutat cu Roberta Anastase (PDL), preşedinta Camerei Deputaţilor, pentru ca săptămâna viitoare să fie convocată o şedinţă a Birourilor Permanente reunite şi a unui plen comun pe tema constituirii Comisiei de revizuire a Constituţiei.

PDL, UDMR şi independenţii au votat împotriva programului de lucru al Senatului de săptămâna viitoare

Democrat-liberalii şi-au motivat gestul prin faptul că ar fi dorit  trei zile de plen în loc de două. Geoană a calificat drept un joc votul PDL-ului, un joc în care nu intră pentru că acest lucru ar duce la blocarea activităţii Senatului şi apoi a Camerei Deputaţilor.

"Trebuie să ştie domnul senator Igaş (Traian Igaş, liderul grupului PDL din Senat, n.r) că, în clipa în care plenul Senatului, în ultima zi de plen, nu votează programul pe săptămâna viitoare, de fapt aruncă în aer programul de lucru al Senatului şi cred că trebuie mai multă cumpătare şi atunci când supui la vot şi votezi o astfel de chestiune să ştii că sunt şi consecinţe", a declarat Geoană după închiderea lucrărilor Senatului de astăzi.

Independenţii vor reprezentant în Comisia de Regulament a Senatului

Senatorul Şerban Mihăilescu, plecat din PSD după Congresul în care Victor Ponta a ajuns preşedintele formaţiunii politice, a cerut astăzi în plenul Senatului introducerea pe ordinea de zi a cererii grupului independenţilor de a avea un reprezentant desemnat în comisia de Regulament. Solicitarea sa a fost respinsă de Mircea Geoană, care a refuzat să o supună la vot.

Senatorii PDL au sărit în apărarea independenţilor. Liderul acestora, Traian Igaş, a declarat că va relua discutarea solicitării senatorului Mihăilescu în următoarea şedinţă de plen, de luni.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite