Incredibil: Diferente de peste 30% intre sondaje si rezultatele finale. Cati presedintii de consilii judetene au castigat alegerile desi erau socotiti invinsi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pregătirile pentru alegeri sunt în toi
Pregătirile pentru alegeri sunt în toi

Sondajele de opinie spun intotdeauna ca au o marja de eroare de cateva procente, in general trei sau cinci procente in plus sau in minus.

Totusi, sondajele politice sunt mereu ‚diferite' fata de sondajele din alte domenii. De ce? Multe raspunsuri ar putea fi date la aceasta intrebare.

Alegeri

Alegerile care tocmai s-au incheiat au oferit numeroase intrebari si studii de caz referitoare la sondajele de opinie. Si exact acesta este subiectul acestei analize.

Econtext compara estimarile de la sondajele dinaintea alegerilor cu rezultatele efective. Si ne referim la presedintii de consilii judetene. Cine era cotat (si cu ce procent) ca va castiga sefia judetelor si cine a castigat pana la urma.

Concret, va aratam cum au evoluat intentiile de vot in ultima luna de campanie: cine era cotat cu sanse de castig inaintea alegerilor si cine a castigat efectiv. Sunt multe rezultate incredibile si rasturnari spectaculoase pe ultima suta de metri!

Sondaje, primari si sefi de judete

Aceasta analiza vine practic in continuarea celei de saptamana trecuta, cand am prezentat sondajele pentru primari, impreuna cu rezultatele finale.

Vezi aici analiza econtext: Cati presedintii de consilii judetene au castigat alegerile desi erau socotiti invinsi

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite