Inadecvarea PSD la realitate

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

PSD suferă, printre altele, de o gravă şi, pare-se, şi incurabilă criză de inadecvare la realitate. . Se dovedeşte incapabil să primească şi să decodeze semnele pe care i le trimit alegătorii.

Partidul se complace cu o încăpăţânare bolnăvicioasă în victoria marca Liviu Nicolae Dragnea de la alegerile parlamentare din decembrie 2016 şi se hrăneşte pe mai departe cu iluzia că aceasta i-ar fi asigurat veşnicia la putere. Confundă aritmetica parlamentară ce nu se poate schimba cu una -cu două, ci doar prin alegeri, cu ceea ce se auto-amăgeşte să creadă că ar mai vrea electoratul.

După ce în primele două-trei zile de la înfrângerea ruşinoasă însă cum nu se poate mai binemeritată de la alegerile europarlamentare şi de la referendumul pe temele justiţiei convocat de preşedintele Iohannis, PSD, în frunte cu preşedinta lui interimară, d-na Viorica Vasilica Dăncilă, promitea că va trece la o analiză la sânge a greşelilor comise în cei aproape doi ani şi jumătate de când împarte guvernarea cu ALDE, un alt partid lovit de autism politic, de câteva zile încoace vectorii de imagine ai partidului au început să-şi schimbe încet-încet mesajul. O altă Anca Alexandrescu îi învaţă aberaţii cu nemiluita.

Primul care a deschis gura a fost nimeni altul decât preşedintele Curţii Constituţionale, dl. Valer Dorneanu, despre a cărui încatenare politică nimeni nu mai are demult nici cel mai mic dubiu. Dl. Valer Dorneanu s-a arătat contrariat de unele detalii ale rezultatelor de la referendum, pregătind astfel terenul pentru ieşirea în public a unor aşa-zişi grei ai partidului. Că respectivii au minte puţină ca şi grave carenţe morale puţin contează. Ei se cred mari, tari şi îndreptăţiţi să fie băgaţi în seamă. Pentru moment să consemnăm detaliul că pentru serviciul făcut PSD dl. Dorneanu şi-a primit urgent recompensa. Adică realegerea dorită în fruntea Curţii Constituţionale. PSD are onoare. Plăteşte cu funcţii publice pe toţi cei i se pun preş la picioare.

A ieşit mai apoi în public preşedintele Consiliului Naţional al Partidului, dl. Mihai Fifor. Care, după ce vreme îndelungată i-a slujit drept cârpă de lustruit pantofii lui Liviu Nicolae Dragnea, El Lider Maximo, astăzi specialist în curăţat cartofi la penitenciarul Rahova, ba il dădea deoparte, ba îi găsea câte o întrebuinţare aşa, de ochii lumii, dîndu-i astfel bibliotecarului din Craiova iluzia că ar avea valoare, a trecut cu arme şi bagaje de partea hrusciovistei Dăncilă. Totul în PSD petrecându-se după modelul brevetat încă din anii ilegalităţii de Partidul Comunist din România. Dl Mihai Fifor, mai inexpresiv chiar decât Buster Keaton, are,în consecinţă, dubii. Are şi dorinţe. Vrea anchete parlamentare asupra desfăşurării consultărilor electorale din 26 mai. Făcându-se a nu şti că de tot ceea ce s-a întâmplat în ziua cu pricina a răspuns hipercompetenta lui colegă de partid, fosta secretară de şcoală generală Carmen Dan. C-aşa-i în PSD, în funcţii-cheie se află numai competenţe indubitabile.

Culmea-culmilor, culmea neruşinării pesediste a fost însă să-l văd miercuri seara, exprimându-şi dubii asupra procesului electoral pe senatorul Florian Bodog. Expertul în plagiate al partidului, cumulardul de teze de doctorat grosolan copiate, insul care ar face mult mai bine să îşi caute atât teza de doctorat pierdută, de fapt bine ascunsă, cât şi cea mai mult decât dubioasă pentru care conducerea Universităţii de Vest din Timişoara a cerut să i se anuleze titlul de doctor. La fel de bine ar face dl. Bodog ca şi întreg partidul că nu poţi minţi la infinit pe toată lumea. Şi că ora scadenţei se apropie.

Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors.ro şi pe blogurile adevărul.ro

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite