Imunitatea lui Ponta ajunge în Parlamentul European. Macovei: Parlamentele nu trebuie să oprească Justiţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Europaramentarul Monica Macovei a anunţat că juriştii din Parlamentul European vor dezbate joi situaţia premierului Victor Ponta, protejat de Parlamentul de la Bucureşti în faţa Justiţiei.

„Victor Ponta a şi scris o scrisoare ambasadelor, că e nevinovat, că e dosar politic, exact ca toţi inculpaţii. Cert este că săptămâna aceasta va avea loc o dezbatere asupra acestei chestiuni, a faptului că nu i s-a ridicat imunitatea, fiindcă parlamentele nu trebuie să oprească justiţia, puterea legislativă nu trebuie să oprească justiţia. Mai ales când este vorba de prim-ministru şi ai o majoritate parlamentară. Asta este de neconceput şi este de sancţionat. Şi, de asemenea, se va discuta despre modificările la Codul Penal şi Codul de procedură penală. Sunt 23 de proiecte de lege. Dezbaterea va fi joi, pe 25 iunie, în Comisia LIBE. Şi, apoi, vrem ca în plen să adoptăm o rezoluţie. Putem adopta o rezoluţie, aşa s-a făcut, de exemplu, şi cu Viktor Orban, când a încălcat Constituţia, când a încălcat libertatea presei. Se discută întâi în comisia de specialitate“, a scris Macovei, pe pagina sa de Facebook.

Camera Deputaţilor a respins, pe 9 iunie, cererea DNA de începere a urmăririi penale faţă de premierul Victor Ponta, cu 231 de voturi „împotrivă“ şi 120 „pentru“ începerea urmăririi penale. Majoritatea PSD din Camera Deputaţilor a funcţionat încă o dată perfect, făcând scut în jurul şefului Guvernului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite