Imigranţii au dat foc Europei încă dinainte de a intra pe teritoriul ei

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Efectele acestei imigraţii se văd deja: statele europene se ceartă între ele, disensiunile nu au avut niciodată cote atât de ridicate. Nici măcar nu au intrat în Europa şi deja imigranţii au pus Europa pe jar. Imaginaţi-vă ce se va întâmpla după, de dinăuntrul Uniunii Europene, atunci când vor considera că au dreptul de a-şi impune legile religioase şi modul lor propriu de viaţă!

Scrisoare deschisă către liderii europeni

Europa se confruntă cu o criză nemaivăzută de la fondarea Uniunii, iar situaţiile excepţionale au nevoie de măsuri excepţionale. Vă solicit pe această cale să demaraţi referendumuri de consultare a populaţiei la nivelul fiecărui stat membru al UE pentru a stabili în mod corect, în acord cu voinţa cetăţenilor, dacă este sau nu cazul ca Europa să primească imigranţi non-UE.

Despre pericolele acestei invazii de imigranţi, refugiaţi sau azilanţi, părerile sunt împărţite în privinţa încadrării lor, cred că suntem cu toţii conştienţi sau ar trebui  să fim. De felul în care vom rezolva sau vom eşua în rezolvarea acestei imigraţii masive depinde însă viitorul Europei şi este total nedemocratic ca acest viitor să fie desenat fără consultarea cetăţenilor europeni.

Ceea ce face un stat membru UE în această privinţă le afectează şi pe celelalte, dar, mai ales, îi afectează pe cetăţenii acelei ţări şi nu doar pe termen scurt, ci pentru multe decenii de acum încolo, şi tocmai de aceea fiecare stat membru al UE trebuie să îşi întrebe cetăţenii dacă doresc sau nu să primească imigranţi cu tot ceea ce presupune acest lucru.

Europa are destule probleme şi fără a se îngreuna cu ale altora. Dar, mai ales, Europa are probleme de identitate şi de direcţie, iar aportul pe care îl aduc imigranţii, în marea lor majoritate musulmani, nu va fi în direcţia clarificării şi stabilirii unui drum de parcurs pro-european şi pro-integrare, ci dimpotrivă. În chestiunea imigranţilor ar trebui să aveţi în vedere aceleaşi reticenţe exprimate de multe dintre ţările UE când s-a pus pe tapet problema aderării Turciei la UE. Multe din chestiunile ridicate atunci împotriva acestei aderări sunt valabile şi în cazul primirii imigranţilor musulmani.

Mai presus de toate, atunci când luaţi o decizie în acest sens, încercaţi să nu vă uitaţi istoria. Europa s-a confruntat cu pericolul islamizării vreme de secole, nu treceţi cu uşurinţă peste acest lucru, pentru că cine nu învaţă din istorie este condamnat să o repete.

Nu fiţi naivi să vă imaginaţi că veţi putea depăşi cu bunele dvs. intenţii o viziune asupra lumii aflată încă, în multe privinţe, sub norii Evului Mediu, lucru explicabil de altfel prin faptul că musulmanii au doar 1400 de ani de istorie religioasă.

Chestiunea imigranţilor nu se reduce, desigur, la pericolul islamizării şi al non-integrării acestora în societăţile europene din cauza religiei respective, dar această neaderenţă a lor la valorile europene este cel mai bine exprimată de orizontul şi de manifestările lor religioase care îi circumscriu şi îi condiţionează. Vă rog, nu fiţi naivi să vă imaginaţi că veţi putea depăşi cu bunele dvs. intenţii o viziune asupra lumii aflată încă, în multe privinţe, sub norii Evului Mediu, lucru explicabil de altfel prin faptul că musulmanii au doar 1400 de ani de istorie religioasă.

Efectele acestei imigraţii se văd deja: statele europene se ceartă între ele, disensiunile nu au avut niciodată cote atât de ridicate. Nici măcar nu au intrat în Europa şi deja imigranţii au pus Europa pe jar. Imaginaţi-vă ce se va întâmpla după, de dinăuntrul Uniunii Europene, atunci când vor considera că au dreptul de a-şi impune legile religioase şi modul lor propriu de viaţă.

Cei care îşi imaginează aportul lor pozitiv sub formă de muncă ieftină fac o mare greşeală, pentru că problemele pe care le vor cauza vor depăşi cu mult avantajele. Cât a costat deja Europa toată această busculadă a venirii lor? Iar acesta este doar începutul. Finalul nu îl cunoaşte nimeni pentru că este dureros şi de imaginat. Şi, în timp ce cetăţenii Europei se plâng că Uniunea este tot mai departe de nevoile lor reale şi tot mai neputincioasă în a le rezolva, imigranţii vin să dea lovitura finală coeziunii şi speranţei de mai multă Europă prin integrare.

Ca apel final, vă îndemn să închideţi porţile Cetăţii dacă doriţi ca ea să mai fie o casă bună pentru locuitorii ei de drept. Libera circulaţie şi drepturile cetăţenilor europeni nu trebuie să fie afectate de valuri de populaţie care împărtăşesc cu totul alte valori. Declanşaţi referendumuri şi întrebaţi-vă cetăţenii! Dacă mai trăim în democraţie în Europa, lor trebuie să le aparţină decizia finală!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite