Imagini controversate cu liderul manifestanţilor din Piaţa Victoriei. Ce ilegalitate ar fi făcut George Simion

0
Publicat:
Ultima actualizare:
George Simion într-o postură controversată. FOTO Realitatea PLUS
George Simion într-o postură controversată. FOTO Realitatea PLUS

Mai multe imagini controversate ajunse în posesia jurnaliştilor Realitatea Plus îl înfăţişează pe unul dintre liderii formaţiunii politice AUR, schimbând ilegal plăcuţele de înmatriculare ale autocarului cu care ar fi venit o parte dintre manisfestanţi pentru a protesta în Piaţa Victoriei, împotriva purtării măştilor, arată gândul.ro.

Liderul AUR, George Simion, ar fi schimbat plăcuţa autocarului de la B-107-VHS cu B-107-VSH, potrivit gandul.ro. Sursa menţionată susţine că oamenii legii au precizat în urmă cu puţin timp că efectuează cercetări după imaginile care au apărut cu privire la schimbarea numărului de înmatriculare a autocarului respectiv. Potrivit Poliţiei Rutiere a fost deschis un dosar penal.

„În referire la imaginile apărute în spaţiul public, cu privire la un bărbat, care schimbă plăcuţele de înmatriculare ale unui autovehicul aflat pe drumul public, facem următoarele precizări:

Poliţiştii Brigăzii Rutiere Bucureşti efectuează cercetări, în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare”.Dosarul se află sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1”, precizează autorităţile.

Explicaţiile lui George Simion

Contactat telefonic de Realitatea Plus, George Simion a recunoscut că a schimbat plăcuţele, adăugând că: „am solicitat celor de la Înmatriculări să ni se dea numărul şi mi-au spus că l-au pierdut. Imediat ce am ajuns în Piaţa Victoriei au spus că l-au găsit. L-am pus în autocar şi ulterior am făcut schimb între ele”.

„În ultima lună şi jumătate am primit amenzi în valoare de 20.000 de lei pentru că am făcut manifestări electorale pentru a promova partidul AUR, care luptă împotriva sistemului”, a mai spus protestatarul-şef din Piaţa Victoriei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite