Iliescu: „Coposu m-a invitat să devin membru al PNŢCD în 1990“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat astăzi că în 1990 liderul ţărănist Corneliu Coposu i-a adresat invitaţia de a deveni membru al PNŢCD, el arătând că a declinat oferta întrucât nu avea aceleaşi repere ca ţărăniştii.

„Era în perioada acelor ani de început, în 1990. Domnul Coposu mi-a făcut-o (invitaţia - n.r.). El a murit prin '96. Deci, în perioada respectivă, în cadrul unor dialoguri, la un moment dat mi-a făcut invitaţia, mai pe la începutul dialogurilor noastre. Eu încă nu abordasem o poziţie activă de implicare a mea în structuri de partid, mai ales că aveam şi o anumită postură în poziţia pe care o aveam şi dânsul mi-a făcut o asemena ofertă. I-am mulţumit...“, a amintit Iliescu.

Ion Iliescu a spus că nu a fost tentat să accepte invitaţia lui Coposu.

„Nu aveam aceleaşi repere şi aceeaşi platformă de gândire şi apoi se născuse din Revoluţie o structură, nu era încă o structură politică de partid, dar care a reflectat o anumită orientare, gândire, platformă care apoi s-a concretizat în activitatea propriu-zisă a FSN şi a partidului FSN care s-a născut după aceea. Şi am fost co-părtaş la această proiecţie“, a mai spus Iliescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite