Iliescu: "S-ar impune o audiere a doamnei Kovesi din partea Parlamentului"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Iliescu
Ion Iliescu

Ion Iliescu crede că "s-ar impune o audiere a doamnei Kovesi" din partea Parlamentului, acesta fiind răspunsul fostului președinte, postat marți, pe blogul personal, la o întrebare privind intervenția Parchetului General în procesul electoral de demitere al președintelui suspendat Traian Băsescu.

"Este corectă întrebarea cu privire la amestecul Parchetului în desfăşurarea operaţiunilor de validare a referendumului de către Curtea Constituţională. În acţiunea sa, Curtea Constituţională poate apela la Autoritatea Electorală Permanentă, la Biroul Electoral Central, la Guvern, la Ministerul de Interne. Amestecul Parchetului, solicitarea de către acesta a listelor electorale este un lucru anormal şi un abuz. Precum, un abuz din partea sa este şi anchetarea, pe aceste probleme, în această fază, a foştilor miniştri şi a unor funcţionari din Ministerul de Interne. Este o presiune evidentă, la comanda celui suspendat ! S-ar impune, cred, o audiere a doamnei Kovesi, în aceste chestiuni, din partea Parlamentului", scrie acesta pe blogul personal.

Teoretic, Parlamentul nu o poate însă audia pe Kovesi deoarece nu este implicat în procesul de numire a procurorului general, acesta fiind numit de preşedinte, la propunerea Ministrului Justiţiei şi cu avizul CSM, notează NewsIn.

Este posibil ca lui Kovesi să i se ceară să facă informări privind anchetele procesului electoral, fiind cunoscut că PÎCCJ trimite adeseori Birourilor Parlamentului diverse documente ce ţin de informarea şi aria de competenţă a Legislativului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite