Iliescu: Mugur Isărescu ar fi un preşedinte potrivit şi are şanse

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul preşedinte Ion Iliescu FOTO Arhiva Adevărul
Fostul preşedinte Ion Iliescu FOTO Arhiva Adevărul

Fostul preşedinte Ion Iliescu apreciază că guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, ar fi un preşedinte potrivit pentru România, precizând că referirile actualului şef al statului, Traian Băsescu, vizavi de o candidatură a lui Isărescu sunt nefireşti.

„El a mai încercat de vreo două ori. Ar fi un candidat cu foarte multe şanse. Are foarte multe puncte pro. Iar funcţia de director de bancă îl ajută. Da, ar fi un preşedinte potrivit“, a spus clar Iliescu.

Întrebat dacă PSD poate susţine o posibilă candidatură a lui Mugur Isărescu la alegerile prezidenţiale, Ion Iliescu s-a eschivat. „Ar fi în orice condiţii un candidat cu şanse şi potrivit. Mai ales după experimentele din ultimii ani, ar fi altceva pentru o instituţie ca Preşedinţia“, a fost răspunsul fostului preşedinte.

Referitor la afirmaţiile lui Traian Băsescu potrivit cărora Mugur Isărescu nu-şi doreşte să candideze pentru funcţia de preşedinte, Iliescu a arătat că este nefiresc ca şeful statului să se exprime într-un fel sau altul asupra acestui aspect.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat vineri că o posibilă candidatură a lui Mugur Isărescu la alegerile prezidenţiale este o glumă, arătând că este convins că Isărescu nu vrea să candideze.

„E o glumă. În primul rând sunt convins că nu vrea. Îl cunosc bine pe guvernator“, a afirmat, la B1 Tv, Traian Băsescu.

Pe aceeaşi temă:

Băsescu: Gazprom are tot interesul ca România să nu exploateze nici gazele din Marea Neagră, nici gazele de şist

Iliescu, singurul preşedinte român din perioada postcomunistă portretizat de Enciclopedia Britannica

Ponta: „Iliescu are dreptate, nu trebuia să vorbesc despre un procuror“

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite