Ilie Bolojan: Eu nu am susţinut coaliţia cu PSD, dar nu poţi să pleci, să-ţi dezavuezi partidul de fiecare dată când nu eşti de acord

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ilie Bolojan, preşedintele PNL Bihor şi CJ Bihor FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Ilie Bolojan, preşedintele PNL Bihor şi CJ Bihor FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Ilie Bolojan, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, declară că nu a susţinut decizia partidului de a face coaliţia de guvernare cu PSD şi nici nu a votat-o, însă nici nu şi-ar da demisia din partid, cum a făcut Ludovic Orban. De asemenea, a subliniat că nu îi este ruşine că e membru PNL, nici acum, într-o perioadă mai grea a partidului, cum nu i-a fost nici în trecut

„Mie nu mi-a fost ruşine niciodată că sunt membru al Partidului Liberal, nici când partidul era pe val, nici când nu era atât de popular. Vă pot spune foarte deschis: eu nu am susţinut coaliţia cu PSD, dar nu totdeauna eşti în majoritatea care ia deciziile într-un partid sau altul. Nu poţi să pleci, să-ţi dezavuezi partidul de fiecare dată când se iau decizii cu care tu nu eşti de acord. În cei aproape 30 de ani de când sunt membru al acestui partid, am văzut tot felul de decizii cu care n-am fost de acord, dar justeţea acestor decizii o validează timpul. În perioada viitoare vom vedea, funcţie de prestaţia guvernului, funcţie de ce vor face miniştrii Cabinetului Ciucă, dacă PNL a luat o decizie bună sau nu. Deciziile bune nu se iau întotdeauna pentru partid, ci e bine să le iei în primul rând pentru ţară, pentru oraşul tău, şi unul din motivele pentru care eu cred că am reuşit să dau nişte rezultate este că întotdeauna ordinea de priorităţi a fost oraşul Oradea sau judeţul Bihor, abia după aceea partea de partid”, a afirmat Ilie Bolojan, într-un interviu pentru Digi 24.

Liderul PNL Bihor a subliniat că este normal ca o parte a membrilor de partid să fie dezamăgiţi de decizia partidului de a se alia cu PSD: „Era clar că actuala conjunctură a parlamentului impunea guvernarea prin coaliţii, nu se poate face altfel, e cert că o parte din electorii noştri sunt dezamăgiţi şi mai ales cei care au votat anti-PSD, pentru că una li s-a spus în campanie, alta s-a făcut la un an de zile după alegeri, dar validarea acestor decizii o va face timpul”, a subliniat fostul edil al Oradei. „Nu am aplaudat aceste decizii şi nu am votat aceste lucruri”, a adăugat liderul CJ Bihor.

„Cel mai simplu este să ceri demisii şi cel mai greu e să faci ca lucrurile să se întâmple. Eu fiind întotdeauna un om de execuţie, am preferat - şi cred că este cel mai bine - să faci declaraţii cât mai puţine şi să faci cât mai multe lucruri. E simplu să faci declaraţii, să postezi pe Facebook, dar atunci când e nevoie de decizii trebuie să-ţi asumi decizii şi trebuie să livrezi, pentru că altfel, vorbim de lipsa de credibilitate a lumii politice. Oamenii şi-au pierdut încrederea în noi pentru că pe de o parte, n-am făcut ceea ce am spus şi pe de altă parte, pentru că sigur, prestaţia în guvernare şi realizările pe care le-am avut au lăsat mult de dorit faţă de aşteptările comunităţilor noastre”, a explicat liderul liberal.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite