Ilan Laufer a declarat că s-a născut în Bucureşti, la Polizu. Presa israeliană îl contrazice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ilan Laufer, prima propunere PSD pentru ministerul Dezvoltării refuzată de Klaus Iohannis, a declarat marţi seara, la începutul unui discurs acuzator la adresa preşedintelui, că s-a născut în Bucureşti, la maternitatea Polizu. Două publicaţii israeliene îl contrazic, însă, scriind despre acesta că s-ar fi născut în Israel, în Rishon Lezion, iar familia sa emigrând ulterior în România.

„Dragi români, mă numesc Ilan Laufer, din părinţi români, născut la maternitatea Polizu, nu departe de Guvernul României”, şi-a început Ilan Laufer conferinţa de presă de marţi seară.

Cu toate acestea, Ynetnews, o publicaţie online israeliană, scria în 2017 că tânărul ministru a emigrat în România, după ce tatălui său i s-ar fi oferit un loc de muncă aici. 

„Noul guvern care s-a instalat în România conţine cel puţin un nume care va suna familiar israelienilor: Ilan Laufer. Tânărul israelian de 33 de ani, care s-a născut în Rishon LeZion şi a devenit un businessman de succes în România, a fost numit secretat de stat. Laufer a emigrat în România la începutul noului mileniu, după ce tatălui său i-a fost oferit un loc de muncă acolo. Este proprietarul unui grup mare de retail, care include un lanţ de produse cosmetice, un lanţ de magazine de îmbrăcăminte şi proprietăţi imobiliare de închiriat. După ce s-a mutat în România, Laufer s-a căsătorit cu Alina, o celebritate locală care a devenit faimoasă după ce a fost prezentatoare la televizor şi a participat la spectacole de divertisment şi realitate. Alina s-a convertit la iudaism înainte de a se căsători cu Laufer şi a învăţat ebraica. Ilan are o familie mare în Israel pe care o vizitează adesea împreună cu Alina”, scrie Ynetnews.com în ianuarie 2017.

„Dacă în cursul unei viitoare vizite oficiale la Bucureşti, preşedintele Rivlin sau premierul Benjamin Netanyahu este invitat să se adreseze Parlamentului şi alege să facă acest lucru în ebraică, cel puţin doi oameni prezenţi nu vor avea nevoie de traducere. Unul este secretarul de stat recent numit, Ilan Laufer, un expatriat israelian in varsta de 33 de ani care s-a născut în Rishon Lezion şi a devenit om de afaceri de succes în Bucureşti. Celălalt este fostul ambasador al României în Israel, Andreea Pastarnac, care este acum ministru al românilor din străinătate - sau aşa cum ea s-a autonumit săptămâna aceasta, ministrul românilor din diasporă.”, a mai scris şi Jerusalem Post la începutul anului 2017.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite