Iar au călcat pe bec oamenii PNL-ului

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

PNL a comis-o iar. Şi nu oricum, ci în cel mai jalnic chip şi într-un loc dintre cele mai sensibile pentru credibilitatea lui politică. La Iaşi. Acolo unde s-a gândit să-l pună drept candidat la Primărie pe fostul mare pesedist Mihai Chirică.

Cel care, pretind nacealnicii partidului, şi-ar fi răscumpărat greşelile de odinioară prin declaraţiile anti-PSD, făcute după ce guvernul condus de marioneta Sorin Grindeanu a executat întocmai ordinele lui Dragnea şi a dat mizerabila Ordonanţă 13/2017.

O fotografie cu 100 de persoane, în frunte cu înălbitul Chirică şi cu ministrul Mediului, dl. Costel Alexe, toţi fără obligatoria mască de protecţie, reunite într-o sală de capacitate mică, a făcut duminică deliciul internetului. La concurenţă cu o horă plătită de dl. Daniel Florea, primarul pesedist al celui mai sărac sector al Bucureştiului. Numai că, în vreme ce dl. Florea îndeplineşte cu vârf şi îndesat ordinele şi se situează pe noua linie a partidului care, prin mijloace din ce în ce mai perfide, vrea să nege riscul îmbolnăvirilor cu COVID, amploarea acestora, veridicitatea cifrelor puse la dispoziţie de autorităţi, domnii Chirică, Alexe şi alţii de aceeaşi factură subminează la propriu guvernul şi conducerea PNL. Furnizează muniţie acelor organe şi organisme de presă tocmite şi bine plătite să ne convingă că toată starea de alertă nu ar fi decât o invenţie cu miez electoral a PNL. Şi ca meniul să fie complet a mai venit şi o declaraţie de presă a Organizaţiei judeţene PNL Iaşi care încearcă să nege evidenţa. Pesemne că şef peste Comunicare la respectiva organizaţie este cineva care, în cel mai bun, caz ştie să facă minciunele, poale-n brâu şi pârjoale moldoveneşti, în nici un caz declaraţii de presă.

Fotografia incriminatorie cu pricina se adaugă celor cu petrecerea cu pizza, Cola, whiskey şi alte cele din biroul premierului Ludovic Orban ori cu cheful dat de Rareş Bogdan, prim-vicepreşedinte PNL, pentru a sărbători aşa cum se cuvine aniversarea „fetiţei” sale, cum spune politicianul mare iubitor de diminutive şi de alinturi. Ea a picat ca o pleaşcă în condiţiile în care se aude cum nu se poate mai clar intensificarea discursului menit să pună la îndoială orice măsură a guvernului. Luat în cea mai janică derâdere nu mai departe decât duminică seară, la postul de televiziune Antena 3, de din ce în ce mai mizerul, mai insuportabilul Dan Puric.

Discursul naţionalist-negaţionist al fostului actor care pozează în înţelept, cărturar patriot şi mare guru se alătură acelora de aceeaşi factură al d-lui Viorel Cataramă, cu tot guvernul lui de umbră, al lui Ion Cristoiu, care zilele trecute a atins culmea delirului comparându-se intelectualiceşte cu academicianul Ioan-Aurel Pop, întinzând coardă până la a pune  semnul egalităţii între maculatura lui şi opera autentic ştiinţifică a medievistului de la Universitatea „Babeş-Bolyai” (pare-se că totuşi găgeaşteanul a realizat într-un târziu cât este de ridicol şi a înlăturat de pe cristouiublog enormitatea egolatră în chestiune), al istericoidului Valentin Stan, readus în actualitate de semidoctul Marius Tucă (cel cu Prost în loc de Proust, cu Ianke, Tanke şi Cadîr şi care îl citează pe Pascal Bruckner, un foarte bine vândut romancier francez, fără să reuşească să îi ţină minte  numele) şi al altora de aceeaşi factură.

În astfel de condiţii, în situaţia tot mai frecventei şi mai  flagrantei încălcări a legilor şi a dispoziţiilor guvernamentale de înşişi membrii PNL, solicitarea Grupului de Comunicare Strategică adresată CNA de a sancţiona drastic toate fake-news-urile nu înseamnă decât demagogie pură.

Chiar nu este nimeni în PNL capabil să pună ordine în partid? Nu de alta, dar în condiţiile în care nici oameni cu expunere din PNL nu respectă regulile formulate de propriul guvern, zicerile d-lui Florin Cîţu, în conformitate cu care jumătate dintre membrii PSD s-ar cuveni trimişi la puşcărie pentru zădărnicirea măsurilor anti-COVID nu arată decât că ministrul de Finanţe al  României este un fel de Vadim în devenire.

 Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors.ro şi pe blogurile adevarul.ro

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite