Iancu Caracota (PNL): Ministerul de Finanţe vrea să bage la puşcărie circa 160.000 de angajatori şi să lase fără loc de muncă două milioane de angajaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatorul PNL Iancu Caracota critică dur o ordonanţă de urgenţă pe care Guvernul Tudose se pregăteşte să o aprobe şi care i-ar face pe 160.000 de angajatori să aibă probleme cu legea şi două milioane de angajaţi „să rămână fără loc de muncă“.

„Guvernul nu ştie cum să facă să mai strângă bani la bugetul de stat. Conform unui proiect de Ordonanţă de Urgenţă iniţiat de Ministerul de Finanţe, angajatorii sunt pasibili de puşcărie de la 1 an la 6 ani dacă nu-şi plătesc impozitele şi contribuţiile supuse regimului de reţinere, toate întârzierile şi restanţele fiind considerate evaziune fiscală. Prin adoptarea unei astfel de măsuri nocive, Guvernul nu face altceva decât să sugrume mediul de afaceri şi aşa greu încercat de recentele modificări aduse Codului Fiscal“, a afirmat Iancu Caracota într-un comunicat de presă. 

De asemenea, acesta are şi câteva sugestii pentru ministrul de Finanţe. „Recomand Ministerului de Finanţe să vină cu un program coerent de combatere a evaziunii fiscale şi să urgenteze procedurile pentru recuperarea marilor datorii ale companiilor de stat. Guvernul ar trebui să-şi îndrepte atenţia spre propria-i ogradă, în loc să sufoce cu măsuri agresive mediul privat, care este şi aşa supus instabilităţii economice cauzate de derapajele politice patronate de Coaliţia de guvernare PSD-ALDE“, a completat liberalul. 

„Totodată, fac apel către mediul de afaceri să refuze astfel de măsuri aberante care pot afecta ireversibil competitivitatea economică şi viitorul a circa 2.000.000 de angajaţi ai celor aproximativ 160.000 de angajatori vizaţi de această Ordonanţă de Urgenţă.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite