Hoţia şi prostia guvernează România

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primele acţiuni ale guvernanţilor cam asta ne sugerează. Din gafă în gafă, pentru că trebuie să asculte de prostiile lui Dragnea, iar în plus nu-şi pot cenzura propriile prostii. Exemplificăm mai jos cu câteva dintre prostiile recente. Cât despre hoţii, ce să mai ilustrăm. Miniştrii penali din guvern spun destul.

Încercarea de evitare a SPP

Furia lui Dragnea împotriva SPP şi a şefului său, Lucian Pahonţu, îşi are originea în refuzul acestuia de a-i da raportul asupra deplasărilor, întâlnirilor şi discuţiilor pe care premierul în funcţie, miniştrii, secretarii de stat, alţi demnitari le au cu persoane din „statul paralel”. Numai că nici legea nu-i permite aşa ceva lui Pahonţu, nici Dragnea nu are calitatea să le ceară. Mai mult, înlocuirea SPP cu jandarmeria este şi ea ilegală, după cum explica Traian Băsescu:  „SPP e singura instituţie abilitată să facă aşa ceva. Restul, nişte amatori. Cei de la SPP semnează că nu divulgă secrete. SPP are o structură cu care culege informaţii. Ofiţerii SPP nu fac rapoarte despre ce fac demnitarii, ei spun doar dacă au fost incidente, în rest scriu că au ajuns dintr-un punct în altul. Eu, de a doua zi după ce am plecat de la Cotroceni, am încercat să sun la Pahonţu şi nu mi-a mai răspuns”.

În concluzie, încercarea lui Dragnea de a impune guvernului evitarea SPP şi înlocuirea sa cu jandarmeria încalcă legea. Numai că Dragnea habar nu are de legile României. Deşi vrea s-o conducă.

Ministrul Educaţiei s-a răzgândit

După declaraţiile care au şocat o ţară întreagă, conform cărora plagiatele nu prea contează, că sunt doar 1% (nu a înţeles să precizeze că acestea sunt doar cele descoperite, în realitate mult mai multe), ministrul Valentin Popa încearcă acum să dreagă busuiocul şi decide, prin OM: cursurile de etică şi integritate devin obligatorii la masterat şi doctorat. Adică, ce e furat e bun furat, poate de acum încolo să-i învăţăm pe studenţi şi pe doctoranzi să nu mai fure. Nu şi la programele de licenţă. Aici se poate fura în continuare, sunt mult mai mulţi studenţi, şi s-ar putea retrage de la facultăţi dacă s-ar interzice şi plagierea lucrărilor de licenţă.

Darius Vâlcov a fost angajat consilier al premierului, la ordinul lui Dragnea

Darius Vâlcov este autorul programului de guvernare. Deşi programul se dovedeşte, pe zi ce trece, un bluff creat să păcălească votanţii, alta e problema. Darius Vâlcov este trimis în judecată în două dosare de corupţie, iar decizia într-unul dintre dosare este aşteptată în februarie. Nici să fure n-a ştiut, dar ştie să facă programe de de guvernare. Adică prostia guvernează România. Dragnea, şi el depăşit de viteza cu care România condusă de el a luat-o la vale, nu pricepe ce impresie oribilă face această numire şi la intern şi la extern. În gogoaşa cu „statul parlalel” crede el şi Tariceanu, în principal. Oficialii UE şi din America nu cred, oamenii cinstiţi din România nu cred nici ei, pentru că nu au în spate fapte ilegale, de genul Tel Drum, pentru care pot fi „agăţaţi” în justiţie. Va fi dus la puşcărie Darius Vâlcov, direct din palatul Victoria? Rămâne să vedem.

Ultima decizie a CCR

Deşi comunicatul laconic al CCR n-a fost încă descifrat de către specialişti, se pare că multe dintre articolele puse în legile justiţiei de către Şerban Nicolae au fost respinse până şi de Dorneanu şi juristii săi. Atât erau de proaste şi de neconforme cu Constituţia. Dar ce pretenţii poţi avea de la Şerban Nicolae!

  • A fost declarată  în afara textului constituţional abilitarea  comisiilor parlamentare de control a SRI şi SIE cu verificarea declaraţiilor pe proprie  răspundere pe care magistraţii sunt obligaţi să le dea  cu privire la relaţia lor cu fosta Securitate sau cu serviciile secrete actuale de informaţii.
  • „Unele dintre aceste critici, care vizau mai ales răspunderea magistratului, au fost admise şi am cerut redefinirea erorii judiciare, a relei-credinţe şi a gravei neglijenţe”, a anunţat la finalul şedinţei, preşedintele Curţii Valer Dorneanu.
  • CCR a respins ca neconstituţională posibilitatea ca magistraţii să se poată autosuspenda din funcţia deţinută, în cazul în care sunt desemnaţi într-o funcţie de demnitate publică, precum cea de ministru al Justiţiei.
  • Din comunicatul CCR rezultă că  judecătorii CCR au decis că este neconstituţională eliminarea  şefului statului din procedura de numire sau de revocare a membrilor conducerii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Vom afla şi alte detalii la publicarea motivării CCR. Cert este că respingerea în serie, la CCR,  a unor articole din legile justiţiei, ne arată precaritatea profesională a celor trei: Iordache, Nicolae, Nicolicea. Şi eşecul pledoariei lui Tudorel Toader la CCR, în cazul Belina, ne arată că deşi se consideră mare specialist, o dă şi el în bară destul de des.

Statul paralel, inventat de Dragnea şi Tăriceanu, ca să ne prostească pe toţi

Statul paralel este format din toţi cei care nu ascultă de noi. Asta vor să ne spună, de fapt, Dragnea şi Tariceanu. Că nu vor să  înţeleagă democraţia, funcţionarea puterilor în stat, pot înţelege. Dar speranţa, credinţa, că ne pot aburi pe toţi, e prea mult. Cea mai bună dovadă de prostie este să-i crezi proşti pe ceilalţi.

Statul paralel în sus, statul paralel în jos. Mai rămâne să ne spună că neîndeplinirea programului de guvernare are drept cauză statul paralel, nu prostia celor care l-au conceput şi incapacitatea lor de a asculta şi argumentele specialiştilor.

În concluzie

Ceea ce caracterizează actuala guvernare este prostia şi hoţia. Procesele şi anchetele în curs, generate de fapte de  corupţie, demonstrează populaţiei dorinţa guvernanţilor de a ne aburi cu tot felul de aiureli, pentru a ascunde această realitatea tristă. Dar nu ne putem plânge. Actuala coaliţie de guvernare a ajuns la putere prin voturile unora dintre români, şi prin absenţa la vot a altora. Aşa că, avem ce am votat. Sau n-am votat.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite