Horror guvernamental

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ce OUG pe justiţie va da luni guvernul? - se întreabă, nedumeriţi, observatorii. Se poate lesne anticipa, din analiza bilanţului său în domeniu. Şi din modul în care vitregeşte economia României. Precum şi pe ţăranii ei.

România politică şi economică, nu doar cea juridică, riscă să devină, prin grija guvernanţilor şi a ventrilocului premierului, teatrul unei involuţii de groază, de vreme ce, urmărindu-şi exclusiv agenda proprie, mai-marii ţării bagă interesele naţiunii în pământ. 

Esenţial, pentru amuzament, în spectacole de circ sau comedii, clovnului i s-au descoperit de mult valenţele extraordinare de personaj de film de groază. Unii se pricep de minune să înspăimânte oraşe întregi. Mai rar să terorizeze însă ţări. 

Or, nimic nu depăşeşte în horror farsa în care s-au prefăcut guvernul României şi premierul său-marionetă. De care, în reacţie la gafele-i interminabile, românii au lipit varii epitete, din ce în ce mai puţin măgulitoare, fără s-o determine, totuşi, pe Viorica Vasilica Dăncilă să tragă concluziile care se impun şi să-i dea o şansă naţiunii, demisionând.

Ceea ce, autonom, pare oricum incapabilă să facă, de vreme ce şefa guvernului român nu dă semne, vai, să fie capabilă de hotărâri proprii, ori să reprezinte altceva decât păpuşa stăpânului, tovarăşului şi conjudeţeanului ei, Liviu Dragnea. 

Ultimele aberaţii ale executivului român sunt tipice pentru isprăvile acestui lider infractor al PSD şi al Camerei Deputaţilor, care conduce, de facto, întreaga ţară. Astfel, extensia lui principală din cabinet, Viorica Vasilica Dăncilă, a acţionat mai nou, nemilos. La sfatul altei extensii a naţional-comunismului românesc, în speţă al fostei PRM-iste Olguţa Vasilescu a epurat brusc şi fără menajamente Consiliul Economic şi Social. Dar nu oricum. Ci cu metodă. A eliminat din acest for de mare importanţă, prin decizie publicată în Monitorul Oficial, toate asociaţiile neobediente, critice şi independente.

Ultimele aberaţii ale executivului român sunt tipice pentru isprăvile acestui lider infractor al PSD şi al Camerei Deputaţilor, care conduce, de facto, întreaga ţară.

Or, înainte de a fi desfiinţat prin decizia premierului, acest for a deţinut o partitură cheie în orientarea legislativă a executivului. I se atribuise rolul de a analiza şi aviza utilitatea tuturor proiectelor de legi ale cabinetului, frânând, la rigoare, neroziile cele mai pernicioase ale unui guvern nu tocmai faimos prin alfabetizare, competenţe şi merite economice. Ori sociale. Ei bine, a fost ucis.

Căci Dăncilă a păstrat în Consiliu doar vocile docile, precum cea a unei asociaţii înfiinţate de Dan Voiculescu. Inutil de subliniat că înlăturarea celorlalte, a celor neatârnate, capabile să-şi îndeplinească menirea de a reprezenta onest societatea civilă şi interesele ei diametral opuse cleptocraţiei, constituie în sine un dezastru. Dar nu e, fireşte, nici primul, nici singurul de proporţii, datorat acestui guvern. Şi trăgătorului său de sfori. Şi nici singura faptă intolerabilă, contravenind flagrant intereselor românilor, după jadarmineriada bătăuşilor şi găzarilor lui Carmen Dan de la 10 august.

Ori singura săvârşită de acest executiv într-un consiliu. După ce, în materie de accesare a fondurilor europene, România a reajuns lanterna roşie, nereuşind, din vina premierului şi a nătărăilor miniştri din subordinea Vioricăi să acceseze decât o proporţie jalnică din banii UE, spre deosebire de greci, polonezi, unguri şi bulgari, ruşinea şi neghiobiile regimului Dragnea au sporit masiv. 

Europarlamentarul Siegfried Mureşan semnala recent cum s-a comportat guvernul de la Bucureşti faţă de ţăranii României. Pe care şi Dragnea şi aliaţii săi şi membri executivului ori ai tiranicei majorităţi parlamentare tot afirmă, pe cât de ditirambic, pe atât de mincinos, că i-ar susţine şi i-ar ajuta. Chipurile. În fapt, regimul Dragnea, mamă bună pentru securiştii cu gigantice pensii speciale, dar vitregă pentru fermieri, le-a sabotat ţăranilor români, în Consiliul Uniunii Europene, şansa de a fi despăgubiţi din fonduri europene pentru pesta porcină africană.

Avem toate motivele să ne frecăm la ochi văzând cum anume a votat guvernul de la Bucureşti, unul nominal de stânga, în forul conducător al UE. Nefăcuta s-a produs la 4 septembrie curent, la o săptâmînă după ce liberal-conservatorul Siegfried Mureşan solicitase ajutorarea fermierilor români. În acea zi horror, guvernul Dăncilă a votat „tăierea fondurilor pentru pesta porcină africană în Bugetul UE pe 2019“, după cum avea să afle, spre groaza sa, europarlamentarul din partidul popular european, la care e afiliat PNL. Astfel, cabinetul pesedistei a votat „alocarea a zero euro către Fondul European de Garantare Agricolă pentru măsurile specifice destinate fermierilor afectaţi de pesta porcină africană“.

Şi, ca şi cum n-ar fi fost de ajuns aceste stupizenii şi răutăţi, dezavantajând net o naţiune preacum cea românească, alcătuită încă din relativ mulţi fermieri, guvernul Dăncilă a călcat în străchini încă şi mai groaznic. Graţie lui Mureşan suntem informaţi că guvernul manevrat de Dragnea a optat, vai, pentru „reducerea cu aproape 9 milioane a fondurilor“, oricum prea parcimonios alocate, destinate „măsurilor de urgenţă în vederea contracarării bolilor la animale şi plante în Comunitatea Europeană“.

Avem toate motivele să ne frecăm la ochi văzând cum anume a votat guvernul de la Bucureşti, unul nominal de stânga, în forul conducător al UE.

Pe scurt, un europarlamentar al opoziţiei de centru-dreapta, ca Mureşan, se bate cu birocraţia europeană să-i smulgă ajutoare pentru ţăranii români. Dar executivul zis de stânga al regimului Dragnea-Dăncilă îl sabotează din răsputeri, lovind cu sete maximă în ţăranul român. Cel lăsat fără porci. Nu-i ajunge deci guvernului că distruge separaţia puterilor şi statul de drept. Mai izbeşte şi în agricultura României. Lasată să devină, din neglijenţă, prostie şi incompetenţă crasă, scena unor masacre de suine fără egal în istorie. Simultan, pocneşte cu maxim elan şi în alte sfere.

De pildă, în procesul legislativ economic. Cel atacat la baionetă de inepţiile şi ticăloşiile guvernamentale şi lăsat fără aer, spirit critic şi apărare, în speţă fără o societate civilă demnă de acest nume, în Consiliul Economic şi Social. Cu asemenea guvernanţi tot mai solitari la butoane, de vreme ce şi preşedintelui i s-au răpit, rând pe rând, atribuţiile, cărei ţări şi naţiuni îi mai trebuie, oare, duşmani?

Chiar credem că, în faţa devastatorului uragan, în faţa cataclismului care a devenit regimul Dragnea pentru interesele româneşti, avem timpul necesar epuizării noastre în „fructuoase“ dezbateri despre sexul îngerilor? Despre sexomarxism? Sau sexocreştinism?

Alimentând divergenţe pe aceste „urgente“ subiecte, clovnii-horror ai cleptocraţiei, propagandiştii ruşi, ori autohtoni şi marionetele postcomuniste de la conducerea unei democraturi transformate programatic într-un stat autoritar, sau totalitar, n-au acţionat nici ei steril. Ci abil.

Cu ajutorul dihoniei pe marginea acestor teme au evitat perpetuarea discuţiei despre nefăcutele lor în justiţie. Şi şi-au stabilizat eficient controlul asupra unei ţări în pericol să devină scena celei mai terifiante involuţii europene înregistrate după căderea în comunism a Europei răsăritene. Şi prăbuşirea în nazism a Germaniei.

Petre Iancu - Deutsche Welle

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite