Hiper-activa doamnă Viorica Dăncilă - vorbe şi fapte

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu se poate să nu observi cât de plină de viaţă, cât de activă, de incisivă, de omniprezentă, de preocupată de tot şi de toate a devenit începând cu ziua de 27 mai 2019 d-na Viorica Vasilica Dăncilă.

Din acea zi în care unii au desfăcut sticle de şampanie pentru că, în sfârşit, un gangster politic a fost trimis acolo unde îi era locul, adică după gratii, toate i-au mers ca pe roate fostei profesoare de Discipline tehnologice de la un biet liceu  industrial din Videle. Astfel încât de câtva timp încoace,  doamna Dăncilă se confundă cu însăşi imaginea succesului. I se mai întâmplă sus-numitei doamne să mai încaseze şi huiduieli, aşa cum a fost cazul ieri când a trebuit să fugă de protestatarii de la Sibiu, ori să vorbească unei săli goale, europarlamentarii nedorind  să o bage în seamă. Nu contează. Doamna Dăncilă a devenit, într-un timp record, preşedintele PSD cu acte în regulă, şi-a întărit poziţia de prim-ministru, i-a deposedat de funcţii în partid pe mai toţi cei care erau binecunoscuţi drept oamenii de nădejde ai astăzi puşcăriaşului Dragnea Nicolae Liviu, i-a plasat într-un plan secund pe nesuferiţii Codrin Ştefănescu, Lia Olguţa Vasilescu, Claudiu Manda, Şerban Nicolae, rar dacă mai auzim vreun scâncet al duetului Florin Iordache-Eugen Nicolicea, i-a concediat fără milă din guvern pe pietrele de moară identificate cu numele din buletin de Carmen Dan şi Teodor Meleşcanu. S-a arătat neiertătoare cu greu de ucisul Narcis Neaga de la CNAIR pe care, în cele din urmă, l-a  silit să plece din funcţia mănoasă unde acesta nu a făcut nimic, se dă de ceasul morţii să îi  trimită la plimbare şi pe preşedintele CNAS, dl. Răzvan Vulcănescu, dar şi pe purtătorul de cuvânt al acestuia, dl. Daniel Osmanovici. Numai că obosită fiind, aşa cum pretinde că a fost şi dl. Osmanovici în clipa în care i-a ieşit pe gură porumbelul de pe urma căruia mai mult ca sigur că îşi va pierde postul, d-nei Dăncilă i se mai întâmplă să uite care îi sunt atribuţiile proprii şi adresează solicitări imperative de demitere complet aiurea.

În schimb, hiper-activa d-nă V. V. Dăncilă nu uită că, înainte de a fi dobândit domiciliul stabil la Videle, este republicană de la Ploieşti aşa că se ia în gură pe la CExN cu greu de egalat la capitolul mahalagisme Gabriela Firea. Şi nu e  deloc exclus ca marţea viitoare să o trimită la podea şi pe primăriţa generală a Capitalei. Fiindcă e aproape sigur că la CExN al PSD, programat pentru ziua de 23 iulie d-na Dăncilă va deveni oficial candidatul partidului la prezidenţiale.

Pe de altă parte, este imposibil să nu bagi de seamă că începând cu aceeaşi zi de 27 mai, d-na Viorica Vasilica Dăncilă nu este angajată decât în acţiuni de propagandă politică, de lustruire a imaginii proprii în vederea pregătirii candidaturii la prezidenţiale şi că îi pasă şi se ocupă din ce în ce în ce mai puţin de adevăratele probleme ale ţării. Nu am auzit nici cea mai mică reacţiei a d-nei Dăncilă la ştirea că organismele internaţionale au sesizat falsurile din actele bilanţiere întocmite la finele anului 2018 de binomul Eugen Orlando Teodorovici-Darius Vîlcov, acte care poartă însă şi preţioasa semnătură a domniei-sale. Cu raporturi fictive, probabil reminiscenţe ale epocii de aur, s-a ocupat şi ministrul agriculturii, dl. Petre Daea - Hai la Tata. Doamna Dăncilă a tăcut chitic şi în această privinţă. Nu am avut nici cea mai mică reacţie de la Palatul Victoria la aflarea veştii că, pentru a şasea lună la rând, România este campioană europeană la capitolul Inflaţie, că asistăm la o cascadă a împrumuturilor, că stăm tot mai prost la capitolul deficit bugetar.

Hiper-activismului d-nei V. V. Dăncilă îi va veni la un moment dat şi ora decontului. Grav e că acesta va cădea nu în sarcina d-nei Dăncilă, care, în cel mai rău caz va fi trimisă acasă la Videle să se dea cu bicicleta (aşa se glumea pe seama lui Hrusciov după demiterea acestuia din noiembrie 1964, iar d-na Dăncilă este adesea comparată de unii analişti politici cu acesta), ci de toţi românii. Votul greşit din decembrie 2016 se plăteşte.

Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors.ro şi pe blogurile adevărul.ro

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite