Hilde Brandl (PNL): Plătim pensii speciale unora care gazează românii, dar se ascund de interlopi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Organizaţiei Oamenilor de Afaceri liberali, Hilde Brandl, susţine că Parlamentul ar trebui să reia discuţiile privind eliminarea sau taxare pensiilor speciale, mai ales în contexul în care anumite forţe de ordine „se ascund de interlopi”, dar sunt bine remunerate.

„Subiectul pensiilor speciale a ieşit de pe agenda publică, însă eliminarea acestora şi revenirea totală la principiului contributivităţii este mai necesară decât oricând, iar evenimentele din ultimele săptămâni întăresc acest lucru”, arată Hilde Brandl, preşedintele Organizaţiei Oamenilor de Afaceri liberali. 

„În urmă cu câteva zile s-au împlinit doi ani de la evenimentele din 10 august 2018, când anumite structuri de forţă care au ca scop apărarea şi protejarea vieţii românilor i-au gazat, bătut, împuşcat şi umilit pe cetăţenii care manifestau paşnic în Piaţa Victoriei. În aceşti doi ani, sentimentul a fost acela că forţe invizibile lucrează de zor la măsluirea probelor cu scopul de a îngropa acest dosar. Cu toate acestea, românii care au fost gazaţi în Piaţa Victoriei, şi pentru care nu există încă dreptate, sunt cei care astăzi plătesc taxe şi impozite către statul român, pentru ca cei care i-au gazat să beneficieze de pensii speciale şi de un regim special de pensionare. Mai mult decât atât, chiar şi magistraţii care au tergiversat Dosarul 10 august, la fel ca şi cei care au tergiversat Dosarul Revoluţiei şi al Mineriadei, sunt sau vor fi beneficiarii unor pensii speciale, iar acest lucru nu poate fi acceptat”, mai explică Brandl. 

Reprezentanta PNL mai subliniază că autorităţile nu au ţinut sub control clanurile interlope. „În acelaşi timp, vedem cum cei care comit abuzuri împotriva românilor se transformă brusc în mieluşei atunci când au de-a face cu clanurile interlope. În ultimii ani, aceste clanuri au căpătat o putere uriaşă, fac legea pe stradă şi în cartiere, iar traficul de persoane şi de droguri a atins cote alarmante. Ne întrebăm deci care este baza pentru care aceşti oameni beneficiază de privilegii, în condiţiile în care ei nu reuşesc să impună legea şi să destructureze aceste clanuri interlope”, încheie Brandl.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite