Hilde Brandl (PNL): Comisia Europeană confirmă: PSD-ALDE ne îndepărtează de Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hilde Brandl
Hilde Brandl

“Raportul pe care Comisia Europeană îl va face public peste două zile confirmă faptul că în ultimii doi ani administraţia socialistă a îndepărtat România de valorile euro-atlantice şi a pus în pericol încheierea reformelor democratice începute după căderea comunismului”, atrage atenţia Hidle Brandl, preşedintele Organizaţiei Oamenilor de Afaceri liberali din Bucureşti.

 “Raportul confirmă aproape în integralitate mesajele PNL care a atras atenţia că în România are loc un proces prin care se urmăreşte distrugerea statului de drept, înlocuirea legislaţiei anti-corupţie în beneficiul celor anchetaţi sau condamnaţi şi distrugerea instituţiilor din justiţie prin înlăturarea procurorilor independenţi şi înlocuirea acestora cu magistraţi obedienţi puterii de la Bucureşti”, spune Brandl.

 “Comisia Europeană ne aminteşte că procesul de numire a noilor şefi la parchetele din România, la Parchetul General, DIICOT şi DNA a avut ca singur scop blocarea acstor instituţii prin nominalizarea unor persoane fără nicio realizare în trecut dar care promit să blocheze în viitor dosarele politicienilor”, explică liderul liberal.

 “De aceea, solicit adminsitraţiei socialiste de la Bucureşti să ţină cont de raportul Comisiei Europene şi să oprească imediat asaltul la adresa independenţei justiţiei din România. Chiar şi acum, în ceasul al douăsprezecelea, Guvernul este obligat să ţină cont de recomandările Comisiei de la Veneţia şi a GRECO, pentru că în caz contrar pot urma sancţiuni importante care îi vor afecta în primul rând pe români şi mai puţin pe politicienii corupţi”, spune Brandl.

 “PSD-ALDE ne-au adus în situaţia în care privim cu invidie la vecinii noştri bulgari care sunt astăzi mai aproape decât noi de integrarea în spaţiul Schengen, de adoptarea monedei europene şi de ridicarea MCV. România s-a îndepărat de toate aceste pentru că singurul scop al PSD-ALDE a fost să legifereze în beneficiul persoanelor anchetate pentru corupţie”, încheie Brandl.

Un draft al raportului MCV ce va fi făcut public marţi de Comisia Europeană, consultat de G4Media.ro, arată că evaluarea Bulgariei va fi mult mai bună decât a României. Executivul comunitar va arăta că România a îndeplinit doar două dintre cele 12 recomandări (referitoare la Sistemul Prevent al Agenţiei Naţionale de Integritate şi Agenţia Naţională a Bunurilor Indisponibilizate) şi va adăuga alte recomandări extrem de dure.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite