Hilde Brandl: Imperialismul rusesc şi ameninţarea regimului de la Teheran ne obligă să investim în apărare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

“Ameninţările regimului de la Teheran la adresa lumii occidentale, ca urmare a eliminării unui general care coordona reţele şi organizaţii teroriste ne arată încă o dată că avem nevoie de politici sustenabile de înarmare şi că apărarea naţională trebuie să fie o prioritate pentru România”, crede Hilde Brandl, şefa Organizaţiei Oamenilor de Afaceri liberali din Bucureşti.

“România are în acest moment cele mai bune garanţii de securitate din istorie, datorită apartenenţei la NATO şi a Parteneriatului Strategic cu Statele Unite. Cu toate acestea, trebuie oricând şi noi să fim pregătiţi să ne apărăm în cazul unui atac militar direct cu rachete iraniene sau în cazul în care suntem victima unui război neconvenţional lansat din Federaţia Rusă”, spune Brandl.

“România nu doreşte să se implice direct în niciun conflict militar, însă este obligaţia politicienilor să asigure în primul rând securitatea şi protecţia propriilor cetăţeni. Într-o lume nesigură, cu actori statali care acţionează imprevizibil şi fără a respecta dreptul internaţional, o politică de înamare inteligentă îi poate descuraja pe cei care ar dori vreodată să facă rău românilor”, mai spune Brandl.

“În actualul context internaţional, este mai clar decât oricând nevoia de a extinde scutul defensiv de la Deveselu, precum şi nevoia de a constui noi baze militare NATO pe teritoriul României, baze care să descurajeze orice potenţial inamic”, încheie liderul liberal.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a cerut Iranului să evite mai multă "violenţă şi provocări", la încheierea unei reuniuni extraordinare ambasadorilor care a avut loc luni, 6 ianuarie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite