Hellvig: „Un referendum pentru Constituţie, cel mai repede, la alegerile prezidenţiale“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eduard Hellvig, secretarul-general al PNL
Eduard Hellvig, secretarul-general al PNL

Secretarul general al PNL, Eduard Hellvig, a declarat, duminică, că referendumul pentru revizuirea Constituţiei ar putea fi organizat cel mai devreme odată cu alegerile prezidenţiale din 2014, precizând că o decizie va fi luată în USL săptămânile viitoare.

„Este o părere strict personală, cred că cel mai repede ar putea exista un referendum cu aprobarea Constituţiei la alegerile prezidenţiale din 2014. E un punct de vedere strict personal. Pentru că timpul nu ne permite, în sensul că avem oarecum o interdicţie de un an, asta înseamnă că după europarlamentare, ceea ce înseamnă că cel mai repede poate să se realizeze în toamna lui 2014, însă după cum ştim în 2014, sfârşitul toamnei, avem prezidenţiale“, a spus Hellvig.

Întrebat dacă USL se teme de un referendum organizat în forma actuală, Hellvig a răspuns că ar fi foarte dificilă validarea unui referendum cu 50 la sută plus 1, poate doar organizat în două zile.

„Să fim serioşi, cu 50 la sută plus 1 am avut anul trecut suspendarea preşedintelui, oamenii au venit la vot, au venit într-un număr foarte mare. Este foarte dificil, doar dacă faci două zile în sensul acesta. Este o decizie pe care o vom lua în USL săptămânile viitoare, dar, dacă mă întrebaţi pe mine, referendumul poate fi organizat poate chiar cu prezidenţialele pentru că prezidenţialele aduc foarte multă dezbatere publică, foarte multă comunicare politică serioasă, pentru că este vorba de destinul unei naţiuni pe viitorii patru-cinci ani, cine conduce acea ţară, şi cred că ar putea avea loc şi o discuţie serioasă şi pe reforma constituţională în perioada electorală pentru prezidenţiale. De aceea am spus că din punctul meu de vedere ar putea fi la momentul alegerilor prezidenţiale“, a spus Hellvig.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite