Haşotti anunţă două noi ministere în viitorul Executiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Haşotti spune că vor fi înfiinţate trei noi ministere FOTO Adevărul
Haşotti spune că vor fi înfiinţate trei noi ministere FOTO Adevărul

Ministrul Culturii Puiu Haşotti a anunţat miercuri că viitorul Executiv va avea cu două, chiar trei ministere mai mult decât cel actual, motiv pentru care va exista o nouă negociere între partidele care formează Uniunea Social-Liberală.

„Viitorul Cabinet va avea două sau trei ministere în plus. Prin urmare, va fi o nouă negociere între partidele componente USL şi, după această negociere, în funcţie de situaţia politică, în funcţie de realităţile politice, în funcţie de ce va avea nevoie partidul de la mine şi în funcţie de decizia pe care o voi lua, se va întâmpla sau nu acest lucru. La ora actuală nu mă gândesc la aşa ceva, la ora actuală mă gândesc doar la câştigarea alegerilor", a declarat Haşotti, miercuri,  în timpul unei conferinţe de presă susţinute la Constanţa.

Ministrul Cutlurii a dezvăluit despre ce ministere ar putea fi vorba: un minister al Turismului şi unul al marilor proiecte naţionale, „care să atragă şi bani europeni”.

Haşotti este convins că preşedintele traian Băsescu îl va nominaliza pe Ponta premier, spunând că „totuşi mă bizui pe înţelepciunea pe care cred că încă o mai are de a-l desemna pe Victor Ponta premier, pentru că altfel ar trebui să mai trecem printr-un soi de criză politică”.

Liberalul a susţinut că, odată ce un elector acordă votul Uniunii Social-Liberale, implicit îl alege pe Ponta prim-ministru. „De asemenea, când un cetăţean se hotărăşte să voteze USL implicit votează Victor Ponta prim-ministru. Aş vrea să vă reamintesc că au mai fost campanii electorale când s-a spus «votaţi cutare partid», «cutare alianţă», pentru că domnul respectiv va fi prim-ministru. Nu este pentru prima dată şi atunci nu se punea problema ca acel partid sau alianţă politică să facă 50 la sută plus 1. Şi în 2004, la campania prezidenţială, iniţial a fost Băsescu-Stolojan şi apoi Băsescu-Tăriceanu, toată lumea ştia că, dacă votează Alianţa DA, va fi prim-ministru Tăriceanu", a explicat Puiu Haşotti.

El crede că noul Guvern ar putea fi învestit înainte de Crăciun în cazul în care Traian Băsescu nu va prelungi nominalizarea lui Victor Ponta până la data limită a termenului legal.

În intervenţiile sale din ultima săptămână, premierul Victor Ponta a anunţat că viitorul Guvern va conţine alte două noi ministere - cel al Sportului şi cel al Energiei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite