Hapsânii. Cine sunt cei 7 parlamentari care păcălesc statul pentru a încasa lunar încă 1.000 de euro pe lângă leafă

Hapsânii. Cine sunt cei 7 parlamentari care păcălesc statul pentru a încasa lunar încă 1.000 de euro pe lângă leafă

Plenul Parlamentului

Deputatul USR Claudiu Năsui dezvăluie că sunt nu mai puţin de 7 parlamentari de Bucureşti şi Ilfov care au apelat la un tertip administrativ pentru a mai stoarce nişte bani: şi-au trecut domiciliu oficial în alt judeţ pentru a încasa încă 4.800 de lei net pe lună de la stat ca „diurnă de cazare”. Sunt 5 aleşi de la PSD, unul de la PNL şi unul de la Pro România.

Ştiri pe aceeaşi temă

Lista celor 7 şi locul unde au domiciliul în acte:

Aida-Cristina Căruceru (PSD) - Mehedinţi
Gabriela-Maria Podaşcă (PR) - Galaţi
Oana-Consuela Florea (PSD) - Constanţa
Mirela Furtună (PSD) - Tulcea
Petre-Florin Manole (PSD) - Ialomiţa
Ovidiu Alexandru Raeţchi (PNL) - Braşov
Robert-Marius Cazanciuc (PSD) - Prahova

„Toţi sunt aleşi în circumscripţia Bucureşti sau Ilfov şi sunt deci, în teorie, reprezentanţi ai Bucureştiului sau ai Ilfovului, dar care încasează suplimentar şi diurna de cazare. Într-o ţară care practică cele mai mari biruri pe salariul minim din toată Europa, nu este normal să existe aceste portiţe prin care oameni sus puşi să poată abuza de sistem şi să-şi mai adauge la venituri încă 4.800 de lei net pe lună din banii contribuabililor”, a scris Claudiu Năsui pe Facebook

Deputatul PSD Petre-Florin Manole a emis pentru „Adevărul” un drept la replică:   
 
La data de 10.19.2020, prin articolul ”Hapsânii. Cine sunt cei 7 parlamentari care păcălesc statul pentru a încasa lunar încă 1.000 de euro pe lângă leafă - publicat la adresa https://adevarul.ro/news/politica/hapsanii-cei-7-parlamentari-pacalesc-statul-incasa-lunar-inca-1000-euro-leafa-1_5f8d4e785163ec427106b2f4/index.html  este indus în eroare publicul, speculându-se încă din titlul articolului că ”aş păcăli statul”, ceea ce este o minciună. Este o dezinformare lansată de deputatul Claudiu Năsui pe pagina sa de Facebook. Voi explica publicului de ce Claudiu Năsui este un mincinos, având la bază argumente de natură legală şi constituţională.
Conform Constituţiei, art. 69 (1) În exercitarea mandatului, deputaţii şi senatorii sunt în serviciul poporului, nu al unui judeţ aşa cum îi place să creadă şi cum interpretează în mod eronat Claudiu Năsui. Aflat la sfârşitul primului mandat nu a înţeles nici acum că rolul lui constituţional este de a reprezenta cetăţenii români, nu un judeţ. 
  • Conform art. 41 alin (2) din Legea nr. 96/2006 privind statutul deputaţilor şi al senatorilor, se acordă lunar, pe durata mandatului, pe bază de declaraţie pe propria răspundere, care reprezintă document justificativ, o sumă forfetară din bugetul Camerei Deputaţilor şi, respectiv, al Senatului, pentru acoperirea cheltuielilor de cazare în municipiul Bucureşti.
  • Deputaţii şi senatorii cu circumscripţia în Municipiul Bucureşti şi domiciliul în provincie au acest drept conferit de lege.
  • Întrucât eu nu am proprietăţi, nici în Bucureşti nici altundeva, legea îmi conferă această posibilitate. Este precum salariul sau suma forfetară pe care şi eu şi domnul Năsui şi restul parlamentarilor le încasăm. Nu este un privilegiu, nu îmi dau singur aceşti bani. 
  • Domnul Năsui nu înţelege un lucru simplu: nu toţi am primit un apartament în Paris, la 20 de ani, nu toţi avem apartamente în Bucureşti. Unii stăm cu chirie pentru că am avut şi avem părinţi modeşti, muncitori simpli, care nu au avut "şanse" înainte de 1989, nici contracte dubioase cu statul în anii '90. 
  • Claudiu, nu fi mincinos, că nu aşa se face politică! Minciuna are picioare scurte. 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările