Hannes Swoboda, mesaj pentru Băsescu: ”Sper că va accepta rezultatul alegerilor”

Hannes Swoboda, mesaj pentru Băsescu: ”Sper că va accepta rezultatul alegerilor”

Hannes Swoboda i-a transmis un mesaj preşedintelui Traian Băsescu

Socialiştii europeni au reacţionat promt, după victoria răsunătoare a USL-ului la alegerile parlamentare. Hannes Swoboda, liderul socialiştilor din Parlamentul European, a ţinut chiar să îi transmită un mesaj preşedintelui Traian Băsescu, prin care îi cerea să respecte noua majoritate parlamentară.

Ştiri pe aceeaşi temă

”Sper că preşedintele Băsescu va accepta rezultatul alegerilor din România şi o nouă epocă a politicilor constructive va putea începe”, a scris Swoboda pe Twitter.

Anterior, Partidul Socialist European (PES) a salutat victoria USL la parlamentare. ”Rezultatul reprezintă o aprobare a cursului imprimat de coaliţia USL condusă de premierul Victor Ponta şi reflectă puternicul sprijin popular pentru politicile progresiste ale guvernului său. După luni de controverse, succesul coaliţiei lui Victor Ponta marchează sfârşitul disputei dintre premier şi preşedintele Traian Băsescu, de dreapta”, se arată în comunicatul socialiştilor europeni.

Preşedintele PES, Serghei Stanişev, a apreciat că victoria este ”o binemeritată revanşă a lui Victor Ponta şi a guvernului său”.

Coform primelor rezultate parţiale, USL a câştigat alegerile cu 58% la Senat şi 60% la Camera Deputaţilor. Citeşte în continuare primele rezultate parţiale pentru toate partidele.

Citeşte o analiză privind şansele liderilor ARD de a prinde Parlamentul.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: