Hai la Vot!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ieşiţi oameni buni la Vot! Pe internet cu toţii sunteţi eroi, vă daţi cu părerea, daţi Like, uneori Share şi cu toate acestea nu vă asumaţi un rol în lumea reală, ci doar în cea virtuală. România nu este un joc pe calculator, ci o realitate zilnică.

Cu toţii suntem dezamăgiţi de clasa politică actuală, dar nu vă imaginaţi că vreodată în istoria modernă au fost politicienii altfel. Diferenţa a constat într-un mediu academic şi o societatea civilă mult mai puternică, mai implicată în viaţa reală a societăţii.

Pe internet cu toţii suntem eroi, pe internet cu toţii avem păreri, avem soluţii, dar mulţi dintre voi nu părăsesc casa pur şi simplu din comoditate. Sunteţi prea preocupaţi pentru a trăi în lumea voastră, în spaţiile de socializare online, parcă special create pentru a duce dezbaterile dintr-o lume reală în una fictivă. Internetul este doar un mediu pentru dezbatere dar nu şi de alegere.

Nu contează câte petiţii ai semnat online, de câte ori ai dat Like sau Share, nu contează câte comentarii ai lăsat sau articole ai scris pe propriul blog, tu şi cei din jurul tău nu au nici o valoare dacă nu fac acest lucru şi în România reală.

Mulţi vă credeţi intelectuali, vă consideraţi mai buni decât ceilalţi. Dar să ştiţi că dacă nu puneţi ştampila atunci voi nu vă faceţi rolul de cetăţeni, iar alţii o fac. Ei sunt mai buni decât voi, cei care staţi acasă, şi e normal ca prin asumarea dreptului de cetăţean să dea şi direcţiile de dezvoltare ale acestei ţări. Unii vor salarii mai mari, alţii vor să lucreze la stat, unii vor investiţii... cu toţii sunt cetăţeni doar dacă se duc la vot.

Aşa a fost şi în Grecia şi Roma antică: cetăţenii ce au drepturi sunt cei care îşi asumă implicarea în viaţa cetăţii. România este cetatea voastră.

Am mers deja la Vot chiar de la ora 9.00. Nu contează cu cine am votat, ci este cu mult mai important că Am Votat. Nu ştiu dacă votul meu va schimba ceva, dar sper ca el să tragă un semnal asupra unei opţiuni.

Vă îndemn să renunţaţi la comoditatea de duminică şi să mergeţi la Vot, cu atât mai mult cu cât puteţi vota oriunde doriţi în România.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite