Guvernul a înlocuit-o pe Georgeta Gavrilă la Prefectura Bucureşti cu procurorul DNA Paul Petrovan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul a decis să o retragă pe Georgeta Gavrilă, susţinută de PNL, din postul de prefect al municipiului Bucureşti şi să o înlocuiască cu procurorul Paul Nicolae Petrovan.

„Au fost propunerile ministrului de Interne. Este magistrat şi are toată pregătirea profesională, are avizul şi CSM“, a spus Ponta, referitor la mutarea de la Prefectura Bucureşti.

În locul acesteia ar putea fi propus Paul Nicolae Petrovan. Gavrilă nu este membru al vreunui partid politic, dar a avut susţinere din partea PNL, soţul acesteia, tulcenul Alexe Gavrilă fiind un apropiat al lui Crin Antonescu.

Ea a fost numită prefect în Bucureşti în mai 2012, imediat după instalarea Guvernului USL, după ce anterior, din 2005, lucrase ca secretar general al Ministerului Apărării.

Georgeta Gavrilă (52 de ani)  este absolventă a Institutului Politehnic Bucureşti. A lucrat timp de nouă ani ca inginer în şantierul naval din Tulcea, după care a ocupat mai multe funcţii în Bucureşti. Înainte de a fi numită prefect, aceasta era secretar general al Ministerului Apărării. Gavrilă este doctor în ştiinţe militare la Universitatea Naţională de Apărare “Carol I”.

Înainte de a lucra în MApN, Gavrilă a fost consilier şi director în cadrul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici. Între 1998 şi 2000, ea a lucrat ca inginer la SC PAFS SRL Bucureşti. De asemenea, între 1989 şi 1998 Gavrilă a lucrat ca inginer pe Şantierul Naval Tulcea, iar între 1985 şi 1989, care inginer stagiar la Combinatul Siderurgic Călăraşi.


 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite