Guvernul s-ar putea reuni luni în şedinţă. Pe ordinea de zi: situaţia românilor morţi la cutremurul din Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Guvernul s-ar putea reuni luni în şedinţă înainte de începerea sesiunii legislative
Guvernul s-ar putea reuni luni în şedinţă înainte de începerea sesiunii legislative

Situaţia românilor afectaţi de seismul din Italia ar putea fi discutată luni într-o şedinţă de Guvern. Acesta urmează să se reunească cu câteva zile înainte de începerea sesiunii legislative, pe ordinea de zi aflându-se, potrivit unor surse oficiale, şi ordonanţele simple pe care Executivul le poate emite în baza legii de abilitare dată de Parlament.

În şedinţa de Guvern ar urma să se discute despre ordonanţele simple pe care Guvernul le poate emite, conform legii de abilitare a Guvernului de a emite astfel de acte normative, au declarat surse guvernamentale. 

Sursele citate au menţionat că este posibil ca pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern să se afle şi situaţia din Italia, respectiv măsurile pentru repatrierea trupurilor românilor decedaţi în urma seismului care a avut loc săptămâna aceasta. 

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat, sâmbătă, că a fost confirmată moartea altor doi cetăţeni români în cutremurul ce a afectat provincia italiană Rieti, numărul românilor morţi ajungând la zece, iar al celor dispăruţi fiind de 16.

Bilanţul general al seismului a ajuns la 290 de victime.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite