Guvernul român face un apel la toate forţele politice din R.Moldova să respecte procesul democratic şi voinţa cetăţenilor exprimată la alegerile din februarie

Guvernul român face un apel la toate forţele politice din R.Moldova să respecte procesul democratic şi voinţa cetăţenilor exprimată la alegerile din februarie

Prim-ministrul Viorica Dăncilă. FOTO gov.ro

Guvernul român face un apel la toate forţele politice din R.Moldova să respecte procesul democratic şi voinţa cetăţenilor exprimată la alegerile din februarie.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Guvernul României urmăreşte îndeaproape evoluţiile politice din Republica Moldova. România, ca stat care deţine Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene şi care susţine ferm parcursul european al Republicii Moldova, face un apel la toate forţele politice să respecte procesul democratic şi voinţa cetăţenilor exprimată prin vot la alegerile din februarie 2019”, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Guvernul român subliniază că cetăţenii Republicii Moldova au nevoie de o soluţie negociată politic care să le asigure prosperitatea, continuarea reformelor şi consolidarea parcursului pro-european.

Curtea Constituţională a Republicii Moldova a decis, duminică, suspendarea temporară a lui Igor Dodon din funcţia de preşedinte, iar premierul Pavel Filip a fost numit preşedinte interimar. De asemenea, Curtea Constituţională a emis, duminică, o hotărâre prin care Parlamentul Republicii Moldova a fost dizolvat. 

Premierul Pavel Filip anunţă alegeri parlamentare anticipate pe 6 septembrie.

Mai multe persoane, majoritatea simpatizanţi ai Partidului Democrat (PD) din Republica Moldova, au înnoptat în faţa Ministerului de Interne, Procuraturii, Ministerului Finanţelor, Guvernului, Parlamentului şi Curţii Constituţionale. Aceştia şi-au instalat corturi şi spun că vor protesta cât este nevoie.

Vlad Plahotniuc, preşedintele Partidului Democrat din Republica Moldova, este prezent la manifestaţia organizată de partidul său la Chişinău. El a declarat că se va face tot posibilul ca pe 6 septembrie să fie organizate şi alegeri prezidenţiale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: