Guvernul se reuneşte marţi în şedinţă. Tăriceanu spune că scopul este adoptarea unei OUG privind mediul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sedinţă de guvern - cabinet Viorica Dăncilă                           FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Sedinţă de guvern - cabinet Viorica Dăncilă                           FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Guvernul se reuneşte marţi în şedinţă, iar potrivit liderului ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, ar urma să fie adoptată o Ordonanţă de Urgenţă pe mediu care trebuie să se pună în acord cu o Directivă europeană, acesta fiind singurul motiv pentru care şedinţa Executivului are loc marţi, şi nu miercuri sau joi, aşa cum se întâmplă în mod obişnuit.

Tăriceanu a negat astfel informaţiile potrivit cărora în şedinţa de astăzi Executivul ar pregăti o Ordonanţă de Urgenţă privind aministierea şi graţierea unor fapte de corupţie.

Şedinţa Guvernului este programată de la ora 14.00.

“Mâine (marţi – n.r.) este şedinţă de Guvern, vreau să spun foarrte clar, m-am interesat, nu este pe ordinea zi a şedinţei de Guvern (OUG privind aministie şi graţiere - n.r). (…) Nu e pe ordinea de zi. Mâine se ţine şedinţa de Guvern pentru că este o altă OUG, pe mediu, care trebuie să pună în acord Directiva europeană şi acesta este motivul pentru care s-a decalat pentru marţi şedinţa de Guvern”, a declarat liderul ALDE, luni seară, la TVR, întrebat despre informaţiile potrivit cărora Executivul ar pregăti o Ordonanţă de Urgenţă pentru pentru amnistierea şi graţierea unor fapte penale.

Călin Popescu Tăriceanu a susţinut că aceste informaţii au fost “aruncate în presă”, iar “foarte mulţi muşcă subiectul”.

Liderul ALDE a afirmat însă că o Ordonanţă de Urgenţă pentru amnisite şi graţiere s-a mai dat pe vremea Guvernului Năstase, iar ideea nu este de neconceput, dar o astfel de măsură trebuie analizată dacă este oportună sau nu.

“Primul lucru pe care vreau să îl remarc este că această idee a unei amnistii şi a unei graţieri nu ar fi de neconceput. De ce? S-a mai făcut în România, e adevărat, cu foarte mulţi ani în urmă, 2002 sau 2003. O astfel de măsură trebuie analizată dacă este oportună sau nu. Unii spun că nu este oportună pentru că imediat se personalizeză discuţia şi se trece la evocarea numelor persoanelor care ar beneficia de o astfel de măsură. Ca să nu lungesc vorba, se spune <cel care ar beneficia este preşedintele PSD, Dragnea>. Suntem oare capabili să lăsăm această problemă de personalizare o clipă deoparte, nu o excludem din discuţie, şi abordăm puţin altfel problema?”, a declarat Tăriceanu.

Şi liderul PSD, Liviu Dragnea, a negat aceste informaţii. "I-am întrebat pe doamna premier şi pe domnul ministru al Justiţiei dacă există vreo intenţie de adoptare a unei OUG de graţiere pentru şedinţa de Guvern de mâine. Amândoi au infirmat aceste zvonuri apărute în spaţiul public", a transmis Liviu Dragnea pentru Digi 24.

Anterior, ministrul Tudorel Toader a declarat că la Ministerul Justiţiei nu există în dezbatere sau în avizare o Ordonanţă de Urgenţă privind amnistia şi graţierea.

G4Media.ro anunţase că o Ordonanţă de Urgenţă privind amministirea sau graţierea unor fapte de corupţie ar urma să fie adoptată în şedinţa de guvern de marţi,  dar liderul PSD "ar fi bătut în retragere", în condiţiile în care ministrul Tudorel Toader nu ar fi vrut să îşi asume semnarea acestei OUG.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite