Guvernul Ponta, la ultima şedinţă. Premierul desemnat anunţă, miercuri, lista noilor miniştri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Guvernul Ponta I, la ultima şedinţă de Guvern   FOTO Mediafax
Guvernul Ponta I, la ultima şedinţă de Guvern   FOTO Mediafax

Guvernul Ponta se va reuni astăzi în ultima şedinţă a Executivului. Premierul Victor Ponta a explicat că în această şedinţă se vor lua doar decizii administrative, ce ţin de organizarea internă. După ce a fost desemnat în funcţia de premier de către preşedintele Traian Băsescu, Victor Ponta a anunţat că miercuri va definitiva lista noilor miniştri, iar sâmbătă speră să aibă loc prima şedinţă de Guvern a noului Executiv.

Premierul Victor Ponta a anunţat luni seară, la RTV, că liderii USL vor semna miercuri la ora 12.00 „forma finală atât a portofoliilor cât şi a titularilor de portofolii”, practic după ce componenţa noului guvern va fi aprobată şi de forurile de conducere ale partidelor din coaliţia de guvernare.

Totodată, miercuri de la ora 13.00 va fi convocat şi Parlamentul. Astăzi se poartă ultimele negocieri între forţele politice pentru organizarea administrativă a Legislativului. Convocarea din parte preşedintelui va consfinţi finalul mandatului pentru Legislativul 2008-2012 şi va da startul pentru noul Legislativ 2012-2016.

Prima şedinţă atât la Camera Deputaţilor, cât şi la Senat va fi condusă de către decanul de vârstă al fiecărei Camere, asistat de cei mai tineri patru parlamentari. Ulterior, se vor alege preşedinţii celor două Camere. Cel mai probabil vor fi tot Crin Antonescu la Senat şi Valeriu Zgonea la Camera Deputaţilor, dacă ţinem cont de aritmetica parlamentară.

În ceea ce priveşte procedura de învestire a noului Guvern, premierul desemnat Victor Ponta a anunţat deja paşii. "Candidaţii la funcţia de miniştri şi programul de guvernare îl trimit la Parlament, joi după-amiază pot fi audiaţi oricât de târziu miniştrii şi vineri dimineaţă avem votul în Parlament, dacă votul este favorabil, vineri la prânz depunem jurământul, sâmbătă avem prima şedinţă de Guvern ca să ne apucăm din nou de treabă", a declarat Victor Ponta, după învestire.

Guvernul Ponta II este schiţat în linii mari. Se ştie că vom avea trei vicepremieri Liviu Dragnea, Gabriel Oprea, dar şi un reprezentant al liberalilor, cel mai probabil Daniel Chiţoiu. Din declaraţiilor liderilor USL se cunosc şi o bună parte dintre miniştri care vor avea portofolii în Guvernul Ponta II.  
 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite