Guvernul nu mai dublează alocaţiile pentru copii. Orban: E o garanţie că vom creşte alocaţiile, cu cât le vom creşte vom vedea. Legea e o răzbunare a PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban
Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban susţine că Guvernul va majora alocaţiile pentru copii în a doua parte a anului, însă nu promite că le va dubla, aşa cum stipulează legea votată de PSD şi promulgată de preşedintele Klaus Iohannis. „Această lege a fost o răzbunare a PSD pe noi“, a spus premierul într-un interviu pentru hotnews.ro.

Jurnalist: Alocaţiile pentru copii vor fi majorate în a doua jumătate a anului?

Ludovic Orban: Dacă există resurse financiare. Majorarea alocaţiilor generează o cheltuială suplimentară la buget de 6,3 miliarde de lei, adăugaţi încă 16 miliarde de lei pentru a asigura creşterea pensiilor şi pe salarizare şi vedem ce impact bugetar este. Guvernul nu are bani de acasă şi nu poate aduna bani din eter. Deficitul înseamnă cheltuirea unor bani care nu există. În nicio ţară civilizată din lumea asta, dacă vine un partid şi promite dublarea pensiilor, partidul acela nu e luat în serios. Nu există nicăieri în lume să dublezi alocarea alocaţiilor de 2 ori într-un an. Această lege a fost o răzbunare a PSD pe noi. 

Deci, este posibil ca alocaţiile să nu fie majorate în acest an?

E o garanţie că vom creşte alocaţiile pentru copii, cu cât le vom creşte vom vedea. E cert că le creştem, vedem cum atunci când ne apropiem de termenul de rectificare a bugetului. 

***

Ministrul Violeta Alexandru a cerut joi Guvernului să amâne termenul pentru dublarea alocaţiilor pentru copii, motivul principal fiind că sumele necesare nu au fost prevăzute în buget. Termenul propus de ministrul Muncii este data de 1 august.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite