Guvernul de nota patru. Ponta IV

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

E nevoie de mult timp ca să afli care a fost adevărata strategie din spatele numirii noului Guvern Ponta. Nu ştiu de ce, dar intuiesc că nu a fost nimic spectaculos, doar disperarea de a rămâne la putere şi minimalizarea pierderii alegerilor.

Pe sistemul „toţi o apă şi-un pământ”, Ponta IV a pus pe liber, a adus sânge parlamentar, a renunţat la alţii...nimic nou sub soare. Ştim că toţi greii din PSD sunt tot la Guvern şi că cei care l-au ajutat pe Ponta în campania pentru prezidenţiale îşi însuşesc, chiar cu exces de zel uneori, integral, mesajele mentorului lor.

Pe lângă cei pe care îi ştim deja, îi găsim şi pe cei care gravitează în jurul lui Tariceanu, sub inexistenta formaţiune în registrul partidelor politice. De fapt, de ce spun că nimic nu e nou: pentru că tot ce se întâmplă e graţie voinţei, dorinţei, visării domnului Victor Ponta!

Nici măcar procedura şi regulamentul nu au fost respectate, vreo doi "tovarăşi" de-ai lui Ponta nefiind audiaţi în comisii, deşi portofoliile lor au fost modificate...

Cine crede că acest cabinet va ajunge până în 2016 este cu picioarele la doi metri deasupra solului.
Vorba analiştilor politici - abia acum are opinia publică prilejul să întrebe ce inventar au PSD-iştii care au plecat din ministere, în materie de realizări în funcţie. De ce oare niciun ministru scos din structura Executivului nu şi-a prezentat bilanţul?!

Oricum, e ridicol să credem că noul guvern va deveni mai eficient pentru că sunt mai mulţi parlamentari cu funcţie de ministru. Eu aş zice că eficienţa într-un cabinet nu vine din suprapunerea unor funcţii, ci mai degrabă din competenţa oamenilor care îl compun.

Am sentimentul ca orice urmă de dialog politic, de colaborare instituţională între putere şi opoziţie a murit odată cu Ponta IV. De fapt, critica principală pe care i-o aduc lui Ponta este aceea că s-a prefăcut perfect că va schimba ceva la guvern şi în PSD, însă în realitate totul va rămâne la fel.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite