Guvernul a luat măsuri cu privire la depozitarea deşeurilor în România. Cîţu: „Nu vom mai permite astfel de scheme”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Florin Cîţu FOTO: Facebook
Premierul Florin Cîţu FOTO: Facebook

Premierul Florin Cîţu a transmis că i-a fost prezentat faptul că în ţara noastră ajung să fie depozitate multe deşeuri, motiv pentru care Guvernul a adoptat două ordonanţe de urgenţă şi alte acte normative care să reglementeze gestionarea gunoaielor în România.

Florin Cîţu i-a cerut lui Tanczos Barna, ministrul Mediului, o situaţie referitoare la depozitarea deşeurilor în România sub eticheta „temporar”, spunând că acest lucru „trebuie să dispară” din ţara noastră.

„Am avut mai multe discuţii şi proiecte referitoare la gestionarea deşerurilor şi depozitele de deseuri. I-am cerut domnului minsitru o situaţie a unei scheme care ne-a fost prezentată, prin care deşeurile sunt depozitate în România sub titlul „temporar”. Acest lucru trebuie să dispară.  Nu vom mai permite în România astfel de scheme. 

Au fost aprobate două OUG privind depozitele de deşeuri: gestionarea deşeurilor şi tratarea lor înainte de depozitare. Nu am discutat despre nicio taxă pe care o vom introduce anul acesta. Nu ştiu de unde au apărut aceste informaţii”, a anunţat Florin Cîţu, la finalul şedinţei de miercuri a Executivului. 

Vezi şi: Două barje încărcate cu deşeuri periculoase, oprite de Garda de Mediu

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite