Guvernul lui Dragnea îl aduce la puşcărie pe prietenul lui Dragnea, Radu Mazăre

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Diferenţe frapante faţă de cazul Sebastian Ghiţă! Lui Tudorel Toader i-au trebuit luni întregi să rezolve problema extrădării lui Ghiţă, care nici n-a mai fost rezolvată. Ghiţă se află, bine mersi, în Serbia, la graniţa României. În schimb, ministrul interimar al Justiţiei, Ana Birchall a rezolvat în câteva zile ce părea un miracol: aducerea în ţară a lui Radu Mazăre, prietenul de o viaţă al lui Dragnea. Ce face diferenţa?

Când şi-a băgat coada „statul paralel“, la Ghiţă sau la Mazăre?

Radu Mazăre este prietenul apropiat al lui Dragnea. Liviu Dragnea: „Sunt prieten cu Radu Mazăre şi nu mă dezic de el. M-a şocat că a fost luat cu mascaţi de la masă“. „La judeţ, sunt multe programe pe care Nicuşor (Constantinescu – n.n.) le-a început şi pentru care, din păcate, plăteşte şi plăteşte pe nedrept“.

Şi Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu plătesc pe „nedrept“. Iar Radu Mazăre tocmai a fost condamnat de Justiţia „nedreaptă“, dirijată şi controlată de Iohannis şi „statul paralel“ la 9 ani de închisoare.

Şi cu toate aceste „nedreptăţi“, guvernul lui Dragnea se grăbeşte să-l aducă în ţara pe Mazăre, să-şi ispăşească pedeapsa, în doar câteva zile! Mare minune! Dacă nu se grăbea, expirau cele 6 zile de arest într-o închisoare din Madagascar şi Radu Mazăre avea şansa să dispară în lumea largă, pentru cine ştie cât timp.

Acţiunea rapidă a fost posibilă datorită eforturilor ministrului interimar Ana Birchall. Care a reuşit să rezolve problema traducerii autorizate pentru peste 600 de pagini, în doar două zile! A ţinut legătura cu autorităţile din Madagascar şi cu interpol, a asigurat transmiterea prin curier special a documentelor şi ne-a ţinut la curent pe ore şi minute cu toate demersurile. Drept urmare, o escortă românească îl va aduce în ţara pe Radu Mazăre în câteva zile, urmând ca acesta să-şi ispăşească pedeapsa. S-a consolat cu ideea până şi Radu Mazăre, care a spus la un post tv ca va veni să-şi ispăşească pedeapsa, după care se va reîntoarce în Madagascar pentru tot restul vieţii.

Întrebarea care se pune acum: când şi-a băgat coada „statul paralel“? La Ghiţă sau la Mazăre?

Dragnea are acum o problemă cât casa cu baronii care au dosare penale

Bine mai, Dragnea! Amnistie şi graţiere n-ai dat, OUG-uri pe codurile penale, nu. Ai dat-o în bară cu Tudorel Toader şi cu Dăncilă, care nu te-au ascultat. Dar să ne vâneze guvernul tău, până şi în Madagascar, este peste putinţa înţelegerii!“

Dacă scorul la europarlamentare va fi unul dezastruos pentru Dragnea, baronii vor trece la execuţia (politică) a lui Dragnea. De ce să-l mai ţină în funcţie?

Curios este că mai sunt cazuri, de exemplu Marko Attila, care stă, bine mersi, în Ungaria, fără să fie deranjat de autorităţile române sau de Interpol, deşi este condamnat în România la puşcărie. Marko Attila, fost şef al Departamentului pentru Relaţii Interetnice din Guvern şi ex-deputat UDMR, a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare, pentru retrocedarea ilegală a clădirii Colegiului Szekely Miko, din municipiul Sfântu Gheorghe.

Poate ne explică dna ministru Ana Birchall ce face deosebirea între cele două cazuri.

Ce motivaţie a avut dna Birchall, vicepremier al guvernului Dăncilă, să-l execute la foc automat pe Mazăre? O fi fost directiva premierului Dăncilă? A făcut doar ce i-a dictat conştiinţa de ministru interimar? Greu de spus! Mai controlează Dragnea guvernul, dacă acesta îi execută un prieten bun, Radu Mazăre? Sigur nu. Ce îi vor transmite baronii penali lui Dragnea, nu vreţi să ştiţi!

Personal, înclin să cred că influenţa lui Dragnea în guvernul Dăncilă nu mai există. Există un şir de evenimente care demonstrează acest fapt, ultimul fiind aducerea în ţară a lui Mazăre, în doar câteva zile.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite