Guvernul anunţă Parchetul: Petiţia PMP contra accizei are datele unor decedaţi. Băsescu: Probabil şi semnătura mea e falsă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul va sesiza Parchetul pentru petiţia depusă la Guvern de către Partidului Mişcarea Populară (PMP) împotriva accizei la carburanţi, arătând că, din totalul celor 300.000 semnături invocate, peste 200.000 nu pot fi identificate, conţin date false sau ale unor decedaţi. La rândul său, Elena Udrea a anunţat că PMP va face plângere împotriva premierului pentru ameninţare şi şantaj.

Concluzia rezultă dintr-o verificare a Corpului de Control al premierului.

Preşedintele Traian Băsescu a fost întrebat, duminică, despre demersul Guvernului privind sesizarea Parchetului în cazul petiţiei PMP împotriva accizei la carburanţi, el răspunzând: "Probabil şi semnătura mea este falsă".

La rândul său, Elena Udrea a declarat că PMP va face plângere penală împotriva premierului Victor Ponta pentru ameninţare şi şantaj la adresa celor care au semnat petiţia PMP legată de acciza la carburant.

"Declaraţia lui Victor Ponta este aberantă şi este din categoria jocului pe care-l face, aruncă o vorbă şi apoi noi stăm să o dezamorsăm. Domnul Victor Ponta să ştie că-i vom face plângere penală pentru că-i şantajează, îi ameninţă pe oameni. Am fost sunată că oamenii au fost verificaţi la telefon dacă au semnat acele liste şi oamenii se tem de ceea ce li s-ar putea întâmpla. Unii dintre ei sunt angajaţi la stat, se tem că vor fi daţi afară, se tem de faptul că vor fi controlaţi la firmele pe care le au, sunt oameni care în momentul acesta se tem de ce li se poate întâmpla pentru că au semnat acele liste împotriva Guvernului", a precizat Udrea.

În raport se arată că, după deschiderea cutiei conţinând listele de semnături, au fost găsite 14.608 file cu 215.876 rubrici completate cu diverse date, din care doar 213.983 conţin semnături, 1.012 cu nume indescifrabil sau incomplet, precum Paraschiv Măgurele, Otomega Bucureşti, Gheorghe Oradea, în 3.252 rubrici nu este prezentată localitatea semnatarului, numărul total al al rubricilor cu date complete fiind de 209.719.

Din aceste 209.719 rubrici, numai 3.468 au însă date de natură să identifice persoana, precum codul numeric personal şi seria actului de identitate, din care au putut fi identificate 2.748 persoane, iar 720 de persoane au avut date de identificare inexacte sau necorespunzătoare adevărului, 255 persoane fiind menţionate cu date care aparţin în realitatea altor persoane.

Guvernul a identificat şi 12 cazuri în care semnatarii decedaseră, în realitate, anterior datei de întocmire a listelor, chiar cu 15 ani în urmă.

Inspectorii guvernamentali consideră că este evidentă alterarea conţinutului listelor prin contrafacerea subscrierii persoanelor decedate, faptă care poate întruni elementele constitutive ale infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată, sancţionată de legea penală.

La sfârşitul lunii martie, Partidul Mişcarea Populară a anunţat că a depus, la sediul Guvernului, o listă cu peste 300.000 de semnături strânse de la cetăţeni pentru renunţarea la acciza suplimentară pe combustibil, ce ar urma să intre în vigoare la 1 aprilie. La sediul Guvernului au fost prezenţi pentru depunerea semnăturilor Eugen Tomac, Teodor Baconschi, Cristian Preda, Cristian Petrescu, Clement Negruţ, Florin Popescu şi Daniel Geantă.

Citeşte şi:

PMP îl somează pe premierul Ponta să renunţe la acciză. Peste 300.000 de semnături, depuse la Guvern

Membrii Partidului Mişcarea Populară au depus astăzi, la Guvern, peste 300.000 de semnături împotriva introducerii accizei suplimentare la carburanţi, care ar urma să intre în vigoare de marţi, 1 aprilie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite