Guvernul anunţă că ia măsuri pentru a contracara războiul informaţional şi încercările de a crea instabilitate: Să nu ne lăsăm conduşi de reacţii pripite!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Ciuca FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Nicolae Ciuca FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Guvernul a anunţat într-un mesaj pe Facebook că ia măsuri pentru a „contracara războiul informaţional şi încercările de a crea instabilitate şi răspândi panica nejustificat în rândul populaţiei”. Executivul a explicat că lumea întreagă şi România deopotrivă traversează o perioadă foarte sensibilă, în care „problemele grave de securitate şi efectele agresiunii ruse în Ucraina riscă să fie amplificate prin manipulări şi dezinformare”.

„Guvernul României dezaprobă şi va sancţiona prin pârghiile pe care le are la îndemână orice încercare de a provoca dezechilibre şi induce dezinformări în spaţiul public.

Lumea întreagă şi România deopotrivă traversează o perioadă foarte sensibilă, în care problemele grave de securitate şi efectele agresiunii ruse în Ucraina riscă să fie amplificate prin manipulări şi dezinformare”, a transmis Executivul într-o postare pe Facebook

Guvernul a mai completat că urmăreşte „inclusiv aceste aspecte”, luând „măsuri pentru a contracara războiul informaţional şi încercările de a crea instabilitate şi răspândi panica nejustificat în rândul populaţiei”.

„Să nu ne lăsăm conduşi de reacţii pripite, sub impulsul unor ştiri neverificate din surse credibile! Avem mare nevoie, mai ales în contextul acestui război hibrid, să filtrăm cu bună credinţă, raţiune şi responsabilitate informaţiile care ne parvin”îndeamnă Executivul. 

Citeşte şi: Cozi uriaşe la staţiile de carburanţi. Un zvon pe reţelele sociale provoacă panică printre şoferi

Ministrul Energiei cere românilor să nu mai stea la cozi la benzinării: Avem suficiente stocuri de carburanţi

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite