Guvernantii ezita in privinta revizuirii Constitutiei

"Nu are rost sa punem pacientul pe masa, sa-l deschidem, si apoi sa constatam ca numai gasim instrumentele necesare sa-l inchidem". Declaratia apartine presedintelui PSD, Adrian Nastase, si se refera

"Nu are rost sa punem pacientul pe masa, sa-l deschidem, si apoi sa constatam ca numai gasim instrumentele necesare sa-l inchidem". Declaratia apartine presedintelui PSD, Adrian Nastase, si se refera la declansarea procesului de revizuire a Constitutiei. Adanca cugetare a liderului pesedist se refera la obtinerea majoritatii parlamentare de doua treimi necesara modificarii Legii fundamentale. Presedintele PSD spune ca partidul de guvernamant va avea consultari separate cu toate formatiunile politice. "E important ca atunci cand pornim acest lucru sa-l facem repede si bine", a spus seful Guvernului. El a tinut sa precizeze ca, in acest moment, exista "diferente de abordare" fata de partenerul UDMR, lucru admis si de presedintele Uniunii, Marko Bela. "Modificarea Constitutiei nu se poate face printr-un protocol bilateral. Se impun consultari multiple intre partide", a spus acesta. PSD vrea consultari cu partidele si pe tema integrarii in NATO. "Nu vrem sa presam aceste partide, care au spus : "De ce sa ne mai consultam, pentru ca toti sustinem integrarea in NATO?", a afirmat Nastase, precizand ca nici nu doreste sa se suprapuna cu demersurile in acest sens ale presedintelui Ion Iliescu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


Modifică Setările