UPDATE Surse: Ponta şi Tăriceanu au bătut palma. Andrei Gerea, în cărţi pentru Economie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Gerea FOTO Mediafax
Andrei Gerea FOTO Mediafax

Fostul ministru al Economiei în Guvernul Ponta II, Andrei Gerea, ar putea prelua din nou portofoliul, dar într-o formulă care să cuprindă şi atribuţiile ministrului delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, scrie Agerpres.

UPDATE Surse guvernamentale au declarat, în presă, că negocierile dintre premierul Victor Ponta şi Călin Popescu Tăriceanu s-au încheiat cu succes cel puţin în ce priveşte solicitarea lui Tăriceanu ca Ministerul Economiei să revină unuia dintre oamenii săi.

Tăriceanu i-ar fi transmis lui Ponta că PLR vrea ministerele Economiei şi Finanţelor, care au profil economic, dar şi SGG, pentru care s-ar pregăti Radu Stroe. Totodată, Tăriceanu s-ar fi arătat interesat chiar şi de Ministerul Culturii, vacantat de UDMR, dar şi de cel al Educaţiei, în condiţiile în care actualul ministru Remus Pricopie nu s-ar mai regăsi în viitorul Guvern.

Andrei Gerea ar urma să îi înlocuiască atât pe Constantin Niţă, cât şi pe Răzvan Nicolescu şi să preia Economia. Astfel, PSD ar ceda Ministerul Economiei, dar îl va impune în continuare pe Ioan Rus la Transporturi.

Aceleaşi surse au precizat că discuţiile vizează unificarea Departamentului pentru Ape şi Păduri cu Ministerul Mediului, unde ar putea exista propnueri.

Andrei Gerea a demisionat din PNL în vara acestui an şi s-a înscris în formaţiunea înfiinţată de Călin Popescu Tăriceanu. Mandatul anterior de ministru al Economiei a durat aproximativ patru luni, până în momentul în care Gerea a fost nevoit să demisioneze.

Citeşte şi:

Se încălzeşte Guvernul Ponta 4. Ce miniştri pleacă, ce miniştri vin

Liviu Pop (PSD), Graţiela Gavrilescu (PLR), Daniel Barbu (PLR) şi Nicu Marcu (PLR) sunt numele viitorilor posibili miniştri care se vor regăsi în Guvernul Ponta 4.Pe lista de plecări se găsesc Ioana Petrescu, Doina Pană, Aurelia Cristea, Răzvan Nicolescu şi Remus Pricopie. Niciunul dintre aceştia nu este un personaj cu greutate în PSD.

Cât l-a costat pe Victor Ponta să închirieze Arena Naţională, de ziua lui

Jurnalistul Vlad Petreanu a publicat, pe blogul personal, răspunsul Primăriei Municipiului Bucureşti la solicitarea oficială referitoare la costul contractului prin care a fost închiriată Arena Naţională la evenimentul de lansare a candidaturii lui Victor Ponta.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite