Liderii greco-catolici solicită Guvernului amânarea asumării legii retrocedării proprietăţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cardinalul Lucian Mureşan
Cardinalul Lucian Mureşan

Cardinalul Lucian Mureşan, lider al Bisericii Greco-Catolice din România, i-a adresat prim-ministrului Victor Ponta o scrisoare prin care se solicită amânarea asumării răspunderii Guvernului în privinţa legii retrocedării proprietăţilor confiscate de regimul comunist.

În numele Bisericii Romano-Catolice şi a Bisericii Greco-Catolice din România, „afectate direct“ de acest demers, cardinalul Mureşan solicită Guvernului să amâne asumarea răspunderii pe acest proiect de lege până la sfârşitul lunii aprilie, acordându-le astfel timpul necesar să aducă amendamente la articolele proiectului de lege care privesc cele două Biserici.
„Vestea ne-a luat prin surprindere, deoarece acest proiect face referire şi la proprietăţile care au aparţinut cultelor, însă nici una dintre Bisericile noastre nu a fost consultată în elaborarea acestui proiect de lege. Dacă proprietăţile Bisericilor noastre, la fel ca ale atâtor cetăţeni români, au fost confiscate de către comunişti fără să fim consultaţi, ni se pare firesc să fim consultaţi şi implicaţi în elaborarea proiectului de lege propus să rezolve această problemă,“ se menţionează în scrisoare.

„Dacă proprietăţile Bisericilor noastre, la fel ca ale atâtor cetăţeni români, au fost confiscate de către comunişti fără să fim consultaţi, ni se pare firesc să fim consultaţi şi implicaţi în elaborarea proiectului de lege propus să rezolve această problem“, se mai afirmă în scrisoare.

În documentul semnat de cardinalul Mureşan se arată că Biserica Romano-Catolică şi Biserica Greco-Catolică din România au aflat, luni seară, dintr-o emisiune televizată, că Guvernul urmează să aprobe, în şedinţa de miercuri, proiectul Legii retrocedării proprietăţilor confiscate de regimul comunist, pentru care îşi va angaja răspunderea în Parlament cel mai probabil în cursul săptămânii viitoare.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite